Saturday, February 19, 2011

KISAH CINTAKU... PART 1

SALAM....

HIHI...GEDIKSSS GILER TAJUK PEPAGI NI...nak story semalam lagi...tapi..ni baru rajin nak menaip...heheh..arini dah 19 FEB..nak citenyer pasal 18 FEB
...so..jom layan ape yg kena mengena ngn tarikhni...hihi.....

18 FEBRUARI 2006...termaktublah dalam diari hidupku..jodoh IRMAWATY AHMAD & ISWARDI IDROS....hihi...malunyer...actually ni tarikh agak keramat jugak..sebab dari tarikh 2, ALHAMDULILLAH, BAHAGIA sehingga sekarang... doakan KEBAHAGIAAN KAMI HINGGA KE HUJUNG NYAWA...gini kisahnyer...

dulu time study DIPLOMA...irma kena anta nun jauh kat utara..POLIMAS je...standard rendah je..kuikui...tapi, di sinilah bermulanye CERITA KAMI...irma amik integrasi, so, setahun jelar kat POLIMAS ni...waktu dah nak final sem, dalam bulan OKT 2005 cam2..POLIMAS ader wat konvokesyen tok student2 yg lepas..ousem8 irma ade gak yg join da club...bukan irma k..i xglam pon waktu kat POLIMAS...lain la kat PDT dulu...TOP 5 tuue....hahah..perasaaaannnn...biler ousem8 irma blik lepas majlis konvo..korang biasakan..selalu konvo, kompem ade majalah yg ade muke2 student yg grad..so, depa ni bwak balik lar kat umah...maseni, ousem8 irma adelar dalam 7 org...bper kerat je yg dah berpunyer time ni..temasuklah diriku yg setia pade yang SATUni... (bukan EN.SUAMI ye....teetttt...) hahahh...mmg setia abis...tetibe teringat lak...mirip ADY PUTRA...bukan adik ADY PUTRA k..ni yg tgh hot cite SAMSON n DELAILA..sape layan ye tau lar kot...hehe...sweet tu..tapi, jodoh xdak, nak wat cmner kan... eeehh, terlajak plak..ha, berbalik pade majalah konvo tu..ousem8 irma yg single mingle, cbuklar membelek buku 2, konon nak cari jodoh...irma je bolayan..ingat lagi ayat INA..' KUDE.. (name panggilan aku timeni..)..KO XNAK CARI PAKWE BARU KE..?) hahahha...giler argh..mentang2 aku tgh terumbang ambing waktu2 ngan ex aku..ye plak bleh ckp cam 2 kan..malas nak layan lar konon...hahahah...

ade satu malam 2..irma kna tinggal sowang2 kat umah.. yelar, org len ade d8..kiter je pakwe jauh nun di KL...(agaknyer sebab jauh kot, kami xde jodoh.. :( ....).. pas2, tetibe je nmpak majalah 2,,,
irma pon belek lar selai2 buku 2...huh..sumemuke pecah umah jer...tetibe mase tgh selak m/s 72...wah..sucinyer muke mamat ni...kuikui...(ingat 2, m/s bper...gambor dia bwah skali...)..muke xubah cam sepupu irma..ISDIHAR...mmg sebijik lar...name pon nak same..ISWARDI..dlm rt, dok berkate..dia ni ade hubungan kuarga ngn aku ke..ade rupe sepupu sepapat aku lar kan..kat bwah name dia2, ade alamatn no hp sekali...alamatnye kat depan umah sewa irma je...ingatke alamat umah sewa dia jugak..upenyer mmg umah dia...ORANG KEDAH upenyer...kuikui...eh, mase ni xtau lagi...pas2, tgnni tetiber jer gatai nak dial no dia...012-536.....hahahah...xsempat bunyi pon, irma dah letak twos..takot woooo...AKU KAN SETIA...heheh..dlm rt...fuhh selamat xbunyi...kalo x mati aku...tetibe xsmpai seminit tarik nafas lega..ade misscall plak kat hp irma...wahhhh...no mamat ni ler...mati dennn...mmg trok ler kalini...takot kang berlanjutan plak citenyer...huh, jgn arap aku nak angkat..bnyak kali gak mamat ni try tepon aku...sorry ye..BOLAYAN...ade gak, ye try cal gune PUBLIC PHONE...sori gakler...BOLAYAN lagi...maneadeorg nak call aku pkai PUBLIC...kompem mamat ni...las2 sekali, aku KALAH gak..kesian plakkan tgk mamatni...aku pon try lar msg..b4 2, ye pon ade msg...tanye sape ni lar..nak ape lar...hahahha...pas2, biler aku msg...boleh plak layan melayan...HAAA...kan aku dah cakap..kompem panjang citenyer....perkarani jadi mase ari pertama BULAN RAMDHAN...seingat irma ler...so, waktu sahur, xpyh risau..ade tukang kejut...nak tau citer ye lagi...tunggu PART 2 plak..pnjang dah citer kalini...TUNNNGGGGUUU....

haaa..ni lar pic yg wat den TERPEGUNN sekejap...SUCI giler muke..LICIN je kulitnyer..huhu

7 comments:

mokcik spek said...

cpat la part 2.. hee~
aku pun nk tulis gak la.. tpi ade ke org nk bace huhuhu...=(

faiez said...

xsabar nk baca!!!

Ilhamny.com said...

skema jek muka is time nih..

Sue* mamaID said...

hehe...lawak je muka wadi time nie...ehehehe
tp dik pe tu 'ousem8' & 'd8' tak paham teman...kalau boleh guna la bahasa yang betul...bahasa jiwa bangsa...kempen nie...nanti anak2 baca blog...rosak bahasa...ehehhehe

irm@wadi said...

wakakak...nanti akan dihapdet lagi..

kaksu ni ngade lew...housemate n date lar...

Sue* mamaID said...

memang aku tk paham bahasa bebudak zaman sekarang nie...singkatan melampau2...sampai rosak bahasa...ape hubungan nye mate/date dengan no.8...tk paham...

nihadriz said...

Sue* mamaID : tak sebut 'lapan' sebut 'eight'. jadi D+8 = DATE. D-eight. gitula bahsa budak-budak sekarang ni. (eh, irma ni budak keeeeee haha)

54489-262-7F2EDAC9E347849676710007E794C3A0