Tuesday, December 22, 2009

salam...

adeh..penatnyer rini..da lama aku xupd8 blog aku ni..bzzzzz...huhu...mmg bz btol pon..tmbah2 lagi bnyak lak ari cutinyer... huhu..last week family hubby aku dtg... so, ari rabu aku da stat cuti..nak kena amik yeorg kat lcct... ramainyer datang..bakal menantu ye pon datang gak..aku da pening paler cmner aku nak bwak sume2, kete aku kecik jer... sib bek, ade csin dia kat cni gak..so, xder lar masak sardin ari2.. yeorg smpai dlm kol 10..aku beria lar ajak mak mentua aku gi nilai 3 ari2...tp, sedeynyer aku, ye xnak pegi.. aku mlas nak gi ari cuti, comfirm brg mahal... aku pon sedey je ari2, petang 2 aku juz bwak yeorg gi alamanda tok makan malam... huhu..MIL aku ckp kite gi nilai esoknyer..2 pon, bile aku ckp nak blnjer ye carpet..hihi..jahatnyer aku...hihi... pas2 tgh ari ari jumaat 2, aku, MIL n SIL gi lar 3 org ke nilai...erm, kan aku dah ckap..ari cuti, kompem mahal..aku nak tempah langsir..yelar, sajam je leh siap..ari biase ari2 aku gi 8hinggit semeter, ari yg aku gi 2 da nek 12 hengget..angin giler aku...huh.. tp,sib bek aku nmpak kain lgsir gi cantik..ye letak 14, dpt kurang 10hengget semeter..pe lagi, aku pon on jelar...hihi... erm, rmbang mata tol aku gi sane... tp, kesian kat MIL aku, carpet yg aku nak blikan 2 dah xder... aku nak blikan carpet cam kat umah aku 2, tebal..ari2, aku dpt RM100 je... 2 sebab gi ari biase kot..huhu...bertuah tol... pas blik dpd nilai, aku ngn tergedik2nyer nak pasang langsir tros...yelar, rimas mata aku tgk tingkap aku pakai skirt pendek..malu kiter org kat dlm ni..hahahah.. pas2, mlm2 kiter org nak gi mkn lagi n jalan2 putrajaya, timeni lar aku paling tergelak besar smpai kuar air mata..sebab kami bertujuh duduk dalam satu kereta yg comel...hahah...berimpit sume..nak tau x aku dok kat mane,,,aku duduk kat tgh2 yg kat bawah2, yg ader bonggol..sib bek ler aku ni comel jer...My MIL siap lapikkan bantal tok aku....huhu... n kami solat maghrib berjemaah kat masjid putrajaya..tibe2 aku terasa mcm semayang raya plak ari2...ramai org rupenyer...hihihi.. erm, aku da penat nak layan blog ni lagi..so, layan jelar pic ni...hihi..



Tuesday, November 17, 2009


salam...

erm, busannyer..aku bnyak keje..tp, bile da xder org kat opis ni, aku jadi mlas nak wat keje..nape ye jadi cam2? maner semangat aku yg rajin bekerja ni...huhu... sabtu lepas, pakcik aku da kembali ke rahmatullah..kiter same2 sedekahkan dia alfatihah yer... aku xdapat blik, juz mama n papa jer..mama swoh jage nana kat umah, ye kan nak spm..so, aku kena lar jage dia..erm tp, mase ye dah tenat 2, aku dah blik tgk dia..kesian arwah..dulu ye sasa jer..bile aku gi tgk dia, da kurus sgt...ye sakit buah pinggang..ciannye dia.. erm, mase aku blik penang 2, aku dapat jumpe bby boboy.. (sume sepupuku kate, muke ye cam hubby ku, muke wife boboy, macam rupaku...) huhu..agaknye, nnti bby kami pon camni kot muke yer...hahahha..tp, ni bby boy..comeljer..daddyma ye sumbat je ape yg daddyma ye makan..huhu..badan ye berketul2, baru 7 bula..tomey..bijak lagi...mmg anak2 skunk bijak2 kot...erm, xde pe dah nak citer..ha, lupe lak, smlm aku tgk majalah pengantin..(aku tgk kat kedai...hahha) wah..ade lagi gambar aku n hubby kat dalam2...promotion..hahha..k lah, layan je pic kat bwhni..

MOHD ERY ISKANDAR BIN MOHD ISDIHAR



Friday, November 13, 2009

tERAtAkku....

salam...
hehehe...dah 2 ari aku keje..tap, satu keje pon aku xwat lagi..server lak down arini..bertambah kebusanan aku arini..bos aku sume xder..kengkawan pon xder..sume gi wat inspection pusat koko seluruh malaysia stat selasa ari2..so, kat cni aku nak gitau...AKU DITINGGALKAN...hahah..kesian kat aku...xpe, yg penting aku da selamat amik exam...hihihi..( cmner keadaannye yer...? huh, sedey tol kalo pk blik..) bnyak mende je dugaan kalo aku nak amik exam..lagi 2 ari nak exam, aku kena blik penang..pakcik aku dah tenat..so, mama cal swoh teman ye blik...pas2, adik aku lak kaki kena simen..aku dok ulang alik s.alam, kl n putrajaya tok anta n amik dia..cian lak kat aku..tp, yg penting sumenye dah selamat....hahahha..hooray... n skunk ni aku dok pening pale cmner nak kmas umah aku ni...nak kasi cantik n menarik perhatian tok aku rajin je dok umah...hahah..umahni design agak plik ckit lew..aku n hubby pon xtau, mane nak letak tv, mane ltak sofa..adeh..fenin... wah, teringat kat sofa aku...sofa kat umah lame 2, actually 2 +3 seater..tp, adik aku swoh tinggalkan yg 3 seater 2, swoh aku bwak yg 2 seater...bile dah bwak, menyesal la plak..nmpk pelik le..seb baik lar tok adik..ikutkan jelar... erm, aku nak attach sudut2 yg nak dideko kan..sape2 agak ade idea 2, leh gitau..kalo cantik, de ler adiahnyer..huhu...layaaannnnzzz...



rupe paras hall skunk.. (xcantik bangat..suram muram...)



yg penting..kucing aku ni mesti ade..cbuk nak posing gak


ni namenyer tingkap seksi, asyik pkai skirt jek... (nak kena tempah langsir baru)


ni satu kawasan yang akan dicat kale lain dan akan dimakeoverkan..if berkesempatan lar.. (takot xsempat je, cuti sebulan jer..)









Tuesday, November 10, 2009

i KnOW, 2DaY iM so lazY...hAiyaK....

salam....
y? y? n y?....huh, aku xleh nak wait 4 2mrrow.. i can say hip hip hooray...yaaa...final paper...ekekek.. tp, probnyer skunk...aku cam malas je nak stdy...hhuhu....biaseler, bile da menatap skrinnie..mata aku meliar melihat deko2 umahnie...hahhaha.. teratakku skunk ni tungang langgang lai... maklumler baru mengankut..penat gak pindah umah yer..huhu...xsabar nak tunggu sabtuni..nak cat teratakku 2... huhu...even, v'll dilarang utk mengecat, tp, v'll nak gak cat..y penting, nak chow nnti, kena kasi kaler blik wrna asal dia lar....hahhaha... story pasal deko ni, aku mmg nak wat cam umah kat atas 2...cantikkan...nice sgt...tenang je aku memandang...tuan umah 2 name ye sue..ornyer pon cntik cam umah ye..hihihi...suke2.. dat ouse, penah masuk impiana tau, edisi sept 2009... but, 2day..aku ade terbaca artikel yg mengatakan green clour ni wat ouse 2 nmpak kecik...ohhh no...aku nak cat kale peni...? huhu... surprise....hahahha..xtau pe jd nnti...yg penting ada gak, perabot aku yg kena mandi ngn kale putih...ekekek... ade gak, brg2 yg aku dah order tok hiasan umah..ei..takotnyer xjd deko aku ni..xpe, kiter bukan leh wat twos..kena wat pelan2.... in 1month ni, aku nak gi kelas decoupage kat tuan punye ouse kat atas2... nak gi belaja..fee ye pon murah jer..juz rm30 jer..murahkan..tp, aku cam segan je nak gi sowang2... ye kate max pon 2 org..saper yg nak temankan aku ni...huhu...ade sesape yg sudiiii...? heheh... erm, now...4 stdy time... i nak menatap buku...huhu...k, kat bwh nie..aku bru tempah ngn suesafia..bkal teacher decoupage ku...hehehhe...layanzzzz...

Thursday, October 29, 2009

BaNyAkNyEr CitEr.....

salam....

ai sumer...wahhh...dah lamer nyer aku xupd8 blog..dari lpas raye ari2...namenyer raya sakan 2..hahahaha...arini aku rase cam xde keje sgt..bos aku pon cam xjengok aku pon...bukan en bahgia je aku tgk..baru blik jumper awek lar 2..cet, ampeh tol.. arini aku pagi2 dah gi keje..kalo x, kebelakanganni punch card aku asyik merah je..huhu...tp, bile aku da semangat nak gi keje.n terlampau xcited sgt bwak keter..aku LANGGAR kete orang.... terketar2 tgn aku td..sib bek org 2 baik... indian lady...haahah...kemek keter ye..takot tol aku...sib bek kete aku xde ape2..BAIKNYER PUTIH...yg lawaknyer..cmner leh effect kat wiper aku... ye swipe yg pling laju lak 2..hahahah..lawak jer... erm, skunk aku n hubby tgh cbuk dok angkut barang ckit2 nak pndahnie... ari ahad berakhirlah riwayat aku kat umah skunkni...da xlarat dah pinggang aku nak ngangkut..baru aku tau perasaan org yg berpindah randahni...(barang aku bnyk kot...) huhu... erm, biasala bila da pindah randahni...aku cbuk lar nak mendeco deco ni..x pk nak exam gamaknyer..buku aku ntah mane aku campak... ekekek... xpe, insyaallah, ari isnin ni, akanku mula mencari bukuku... huhu.... erm, wat maseni..mind aku asyik pk nak kmas umah..tp. xterkemas2...hahaha..ti, bile dh kemas, da cntik..aku pnggil kawan2 tok ousewaming k...huhu... bosan giler......nak watperni...dah abis blog org len aku belek.... penat..

Thursday, September 24, 2009

RayE..lAlaLA..


SALAM...SELAMAT HARI RAYA N MAAF ZAHIR DAN BATIN....


wah...da raya ke lima arini..org len sume ade kat kg lagi..aku je dok bekerja...hahahah... erm, 3 ari lagi nak raye aku da blik kedah (umah hubby aku)... cbuk mengemas, memasak, membeli ape yg patut... penat upenyer..tp, aku xrase cam pose pon 3 ari2...agaknye sebab aku terlmpau cbuk...huhu... aku dah pndai wat ketupat..suke2...mak mentua aku ajar..huh, tp, yg lawaknyer..mak mentua aku swoh wat yg kecik, coz aku bru blaja...wat utk kiter org nak makan jer... yg besar2 tu, org tempah.... berbusiness lar plak kan.. mak mentua aku ni mmg pndai masak.. sume bnda org swoh ye wat... huhu.. erm, time aku wat ketupat2, tbe2 aku teringat kat mama.. mama xpenah lupe wat ketupat iap2 kali rayer... tp, ye xpenah lak nak ajar aku... huhu... sedeynyer, pagi raye mama n papa xder... mama n papa juz raya kat kramat er... spupu aku yg len sume dtg memeriahkan rumah aku..kalox, mama n papa msti sedey n bosan... kesiannyer... xpe, taun depan kiter rayer same2 k... erm..ari raya pertama mmg org ramai dtg umah, aku pon pnat gak nak layan..tp, da dkt ptg, pin2 umah ditutup..kiter org lak nak gi beraya..huhu...sonok je gi beraya, lama xgi beraya cmnie...ngn hubby lak 2... huhu.. 1st skali kiter org gi umah maklong is, pas2 umah tok cik is..pas 2 blik... raya ke2.. kami gi umah maktok is n umah makngah is..pas2 blik..raya ke3..aku nak blik kl.. tp, aku smpat singgah umah pakcikman aku kat kpala btasm n umah cik kiah aku kat sbrg jaya... taunni bnyak gak wit raye aku kna ulur.. aku spent dlm 300, xckup upenyer..sape yg dpt wit bwok2, k.irma mintak maap lar yer...huhu...



video


Monday, September 14, 2009

~ bajU RaYA KU... ~

salam..

erm, tinggal lagi 4 ari je nak raye... arini aku last bekejer.. aku da setelkan sume keje aku..yahoo..aku leh raya ngn aman.. tp, aku sedey, taunni aku kna blik kedah..rabu ni aku dah blik..em, betapa xbesnyer aku xdpt salam makayah aku dipagi raya...hukhuk... erm, aku juz nak citer pasal baju raya aku jerk.. actully, dis year..planning nak wat pink theme.. tp, bile baju aku da siap...besar lar plak kat pinggang.. samada aku terbagi slh ukuran or aku yg da kurus....hahahha...( berat aku twon 5kg..) heheh..jgn jeles... erm, tp, aku nak tunjuk gambar baju aku x srprise lar kan... heheh...bile dah jadi cam2..aku pon xder pilihan lain..baju keje aku jadi mgsa..seb bek, aku anta tempah sekali... tp baju 2 xder lar cntik maner..so, utk aku nak cntikkan dia..aku jhit lar manik...haha..bagi berseri sikit...wakaka... so, saper rase2 nak jhit manik, leh lew bagitau kat saya..huhu...



~ duKe --> SuKe ~

salam..

ai kengkawan sume..lama aku x upd8 blog ni..bnyak bnda sebenarnye yg aku nak citer..tp, bile nak upd8 sumenyer luper..huahuahua... erm, aku sedey,last wknd aku gi kelas n lctrer return back kite orgnyer test...amatlah manyedihkan rt aku bile result aku yg teruk itu...huuuaaaa...subjek yg aku suke pon leh kantoi... pas2, ari sabtu nyer kelas, v'll ader test.. aku da siapkan toyol pagi2...coz aku mmg xstdy..tp, yg xtahannyer..lctrer aku swoh humban beg beg sume dekat depan..no paper @ all... nothing on my desk except my stationary n clculator...wua...cmner ni..? org blakang da siap sound aku, camne nak tiru kali ni...hahhahah... awku jwb je aper yg mampu... susah giler soalan.. standard exam...(DR..xder retest ke?..plz...) erm, ari2 aku balik ngn hiba..hukhukhuk...tapi, seb bek aku da promise ngn kengkawan bek aku nak bukak pose same2...ari2, kelas aku bes lewat..so, aku ponlewat..yg sedeynyer jugak..mkn kat Kadir Tom Yam, kat Ampang jek..xbesnyer korang...huaaa..huh..xbersyukur lgsung....huhu...sori ye korang... huhuhu..tp, time dpt spent time ngn korang, mmg bes...even sorang2 je membujang lagi...hhaha...tp, on dat day, kiter org sume bujang...huhu... n, ari2 aku dapat gift dri fiza..fiza gi jakarta..so, ye blikan aku n ino purse yg bagak...huhu..tp, aku nak yg ino punyer..coz kale pink... huaaaahhuaa..ino, nak nak purse 2... huh.. xpe, mmber baru kawin nye pasal...lepas pwot da kenyang,planning nak gi jejalan..las las sekali lepak kat umah ino smpai ke tengah mlm... hubby ino pon ade...bagus ler, tetibe aku rase hubby ye da baik ckit dari dulu..hahha...(jahat aku kan..?) erm, kat cni, aku ltak gmbar kami bertiga yg sempat possing b4 bukak pose..



kami
aku


ino


fiza


makanan kami




Thursday, September 3, 2009

bby kawanku...

salam...

selamat berposer..huhu..erm, lapo ler.. berbuke ni nak masak ape ye..

smlm da mkn luar.. smlm2, da masak yg pling bes...hahha..hubbyku kata ader goo masakan aku ari2..haha..berpeluh dia mkn.. cayalar irma...dah berjaya wat ye berpeluh.. haha.. aku suke.. xsabar rasenyer nak raye..tp, sedeynyer, taun ni aku kna blik kedah.. xdapat nak salam tgn mama n papa di pagi ari...n adik2ku juga xdapat nk mintak ampun kat kakak ye yg sorangnie..korang bnyak dosa ngn akak..hahaha.. em, sempena nak raya ni, aku ader order cup cake..nak bwak blik kedah n nak bagi kat mama.. kat kedah, aku wat kale hijau kuning, but, yg kl nyer, aku wat pink kuning...mesti comey..huhu..










erm, n lagi satu aku nak citer,,kawan2 aku sume da selamat melahirkan bby mereka... jap nak upload gambar bby kawan2..


baby ery iskandar bin mohd izdihar (anak boboy)


baby iman dania binti mohd azlan (anak k.su)





Baby dhiya hasya humayra binti mohd faizal (anak ayuni)


anak aku lak, bile lagi..?hehe..

Friday, August 28, 2009

juZ NAK SToRY...


salam..


ai..huhu..senyum dulu.. erm, busan sebenarnyer..xtau nak watper da..gi 10 min nak blik..

da 5 ari kite puase..tp, bru 2x je aku masak kat umah..ini sume disebabkan jalan jem yang terok n gile baban..tensen aku... n disebabkan ader meeting yang abis pas 4.30, kompem aku terperangkap dlm jem... da 2 ari aku blik 4.45..smpai umah 6.30..wah..tensennyer.. terpaksa lew bukak kat luar.. tapi, rajin jugak aku masak.. ni menu kiter org last 2 days ago..huhu... nyum nyum.. k, 2 je nak citer...nak alik dah... n kiter nak ucapkan SELAMAT HARI MERDEKA..ISNIN CUTI..YEAAA....


Thursday, August 20, 2009

LamenYEr x upD8 MY BLog...




Salam...




2day..( 20/8/2009)




ai guys..lamenyer aku x upd8 blog ni.. ye last wkday aku bz ckit n dis week pon cam kelam kabut... diary i pack lar...ahaks..huhu.. even wkend aku xde clas pon, aku ttp bzsss..hehe..


errrkkk...kenyangnyer..huhu, actually my exboss-k.ida, exscandal-krol n adik comey-jaja (uwwwekss...) hahah..dtg td, juz 2 blnjer mkn b4 we meet 4 fasting month.. so, they took me around 11 o'clock n we go 2 San Francisco Pizza @ Bangi wif wearing baju batik...hahahah.. (seb bek x kantoi sih.. tp, tibe saat mencemaskan bile aku terserempak dgn my big boss @ lif td... wahahah... dgn slumber je aku menjawab persoalannyer.. huhu.. kenyang tol makan piza td.. huhu..tq k.ida.. len x, leh blnjer lagi... huhu... busannyer.. sume xder, rajin btol bebudak ni twon site.. huhu.. sebut pasal site, teringat lak aku mase aku gi site kat pontian sebulan yg lepas..huhu.. nak story ni.. after, v'll (aku n skuad projek khas) gi @ 1 skul ni, v'll nak gi ke lab dkt ulu tiram... but, b4 dat..v'll singgah lunch kat mnerr ntah.. n maser 2, v juz follow contrctor je.. then, v'll nak gerak lar ke lab.. so, v'll follow lar keter wira blue clr... follow nyw follow..da smpai masuk ceruk mane ntah, tbe2, aku pon sound lar engnr aku.." asrul..tol ke kete yg kiter ikut ni.., cam xnmpak kepala pon.." yelar, our cntrctr 2 tinggi, siap pkai kupiah..eran lar aku, asrul pon ngn slumber menjawab " shortcut kot.." aku pon ok kan aje lar.. tbe2, keter 2 dgn lap yg bagus ye masuk ke kawasan lot umah..mmg sah, v'll salah ikut keter...hahahahha...kan aku dah kate.. rupe2nyer kami ikut makcik baru blik shopping agaknyer....hahha...jauh 2, da bper km masukke dalam..atoi.. lawak jer.. kesimpulan dpd kisah ni,JGNLAH BERGURAU SENDA APB SEDANG MEMANDU YER.. huhuhuhu... erm, aku nak sambung wat report ni, ti kiter sambung lagi k...





OTW 2 San Francisco Pizza




Thursday, August 6, 2009

paSu AKu dA PecAh.....

salam....



ai guys.. den nak story ni.. pagi2 aku bngun, aku da hangin ngn nyanyau aku..aku xtau yg mana sekor kasi pasu aku pecah.. aku bangun tido, bukak e pintu, nmpak kayu ranting menghalang langkah kaki ku nak ke toilet.. ape ke bnda lar ni kan..? rupenyer pasu aku da pecah.. abis pasu kesayangan aku.... ini telah menyebabkan niat aku yg nak bawak yeorg berpindah hancus di tengah jalan... erm.. hangin je aku... seb bek my hubby xder.. kalo x, da kna kurung da nyanyau aku... hukhuk... sedeynyer... pas2, aku da tau yg maner wat keje 2.. c kecik2 rupenyer.. geram je aku.. pas2 pndai lak 2, da tau wat salah, mai dtg manje2 ngn aku.. nak tdo kat aku lak..hangin je.. tau pon wat salah... korang tgk ni..ye leh lak lepak atas katil aku.. wat muke manje lak 2... ni muka takot dengan bunyi vakum


ni pon same


nak pujuk aku lar 2...



wat2 muke manjer....



kusyuk dengar aku membebel...

pasu putih 2 lar yg pecah..hangin je aku...
korang pon malas nak dengar aku bebel kan... ti, kena cri pasu len... fenin fenin...














Tuesday, August 4, 2009

Salam...

hehehe...dah lamer aku xtgk blog aku ni..td, my exscandal n exopism8 (krol..) remind kat aku..kerol..jgn marah ha.. huhu...saje nak pemeskan krol... pe nak citer erk..? actually xde pepe yg mnarik pon.. juz nak gitau..aku da dapat pc baru...yeeeeeaaa....hahaaha..ntah ape2ntah..yelar, b4 ni aku asyik kna bwak laptop sndri nak wat keje...smpai bahu aku da senget sebelah..( tipular tu..huhu..) erm..maybe nxt mnth aku dah pindah putrajaya..so, my hubby terpaksa lar ulang alik ke s.alam..ciannyer..sedey lak aku..tp, xpe ler..ye yg swoh kite pindah..hehe..bile pk kan bli..sedey nak tinggalkan umah lame..pnat aku dcr8 cntik2..huhu..(cantik ker?) lawa je.. seb bek ader waris yg jaga umah aku 2..n aku tgh fenin, perlu ke aku bwak si comel aku yg 2 ekor 2 ..? pk pk xmau bwak..tp, kesian..nyanyau aku 2 2 baik.. kalo aku tinggal, kompemnyer mate aku berair..cam kena tinggal ngn pakwe...hahaha..ari2, ye nyorok kat bwah katil, aku crik xjumpe pon..aku da meraung macam antu..aku ingatkan ye dah lari..smpai aku gi kelas lmbat.. susah btol kalo kite da sayangkan satu bnda 2 erk..kalo lar terlepas.. atoi.. sakitnyer.. sedeynyer.. gilernyer.. sume ader lar...hehe.. erm..aku da nak blik da ni.. tnggu time jer.. arini my hubby puase..(bini x puase pon) so, kna lar alik cpt2.. nak masak sdap2.. huhu..k,sesaper yg bcer ni leh ler bagi idea..perluke daku membawa nyanyau ku untuk berpindah..hehe..tq guys.. luv u all..mmmmuahah....

( pose : di tempat ku yang berselerak ngn dokumen n my hmework..hehe..)

Thursday, July 23, 2009

MIss My WeDDiNg dAy...

salam... skunk musim kawen..kengkawan aku pon rmai gak kawen...bile citer pasal kawen..aku teringat time aku kawen dulu..huhu...time kat umah laki lar... hahah... pasal baju sanding kiter org...ekekekek.. time pilih baju n warna..kiterorg gi akhir bulan 12 cm2 kot... then, bile sampai je kat bridal 2..aku terkezut, coz sumenyer au... hahah... kiterorg mmg da dcide 4 trqoise theme... so, pe lagi cri lar... mmg bnyak.. tp, ade design baru.. (patung pakai) huhu.. xsiap jht labuci lagi.. mmg glamour lar.. tp, yg lawaknyer kat leher dia, ader ropol2 gitu..cam baju clown, kalo korang leh imaging lar... kelakar giler.. aku mmg brkenan baju 2, tapi aku rase cam labuh n xsesuai tok aku.. tp, aku nak gak..n aku swoh ye buang yg ropol2 tu.. yeorg ok jer... then, start measure body aku yg gmok ni..hahah..(gemok ke...?) pas2 blik lar... after 1 mnth.. my fiance (time 2 lar kan ) gi measure lagi sekali lagi, tp..ye gi sorang je... yg sedeynyer, baju yg aku nak2 yeorg cncel.... coz kate aku xsesuai pkai..coz aku pendek...wuuuuarghhh... tensennyer aku.. pas2, mther in law aku yg pilihkan baju, still same clr... tp, 1 day b4 nak sanding.. mama..head @ bridal2...swoh aku pkai naju yg aku suka2...wah, ye kate xpe..mama nak irma jd cam princess on dat day.. sukenyer aku...hahaha... n mmg ditakdirkan, baju 2 dijahit khas untuk aku... so, kat cni, aku letakkan pic2 yg berkenaan..


baju yg x jadi..comey gak sebenarnye...



tgh disiapkan...


at last...

Wednesday, July 22, 2009

SEdAPNYeR YEORaNg MakaN.....

salam.....

erm..da lamer aku x upd8 blog ni... bzssss....huhu.. ape yg sedap? sedap lar.. depa mkn sedap bos blnja de meeting... but, i'm fasting today...wuuaaarghhhhh.... saba saba... tuhan sedang menguji keimanan ku yg makin teguh ni....huhu... tuhan juga menguji kesabaran aku dari semalam... aku tensen result xkuar lagi..sumer da dapat result..aku je blom.. wat suspend jek... kalo xscore, mmg le tahap melampau aku stdy...hahahahah.... (takotnyer frust) Ya ALLAH..tabahkan rt ku ini... busannyer rini.. bos aku sume xder, meninggalkan aku seorang diri terkapai-kapai... huhu...
actually aku nak letak gambor ni..dah lame da..skunk da basi..tp, rindunyer ader lagi..heheh... sat, aku upload







~ kaksu + irma + frh ~



Thursday, July 16, 2009

CiTeR n ciTeR LAGI..

salam...wah, bes bes.. cam jakun je kalo kat opis aku dapat pgang mouse... bile nak dpt pc ni..wwwuuuuaaaaa..... tibe2 mis kat kengkawan lame kat msc 2... ape kaba korang yer..? ntah ingat kat aku ntah x..? huhu... view kat cni mmg len, n cara keje pon len... yg sama juz kesejukan thp melampau.. aku cam dok kat eskimo.. xtahan seh.. erm.. jap..tgk yer..
Tempat Lamaku...

sedey lar konon...hahah..

my new look @ my new place..huhu

wah..sempat aku amik gambo time2 keje..hikhik... aku mk sambung keje ni..ti, len citer lak..k, tata...

(pose: kat tempat zatunas lagi...)

Monday, July 13, 2009

WaiTINg fOr 4.30Pm....

salam..wah, i'm still waiting until 4.30... 2day is so bored.. sume org da gi site..tinggal aku sowang2 kat bilik ni.. dpt prmission nak guna pc za...tq za..( gi site bek bek ye..) leh le aku membuat ona skjap..nak mengupd8 ape yg patot ni..lmbatnyer nak blik..nak kat seminggu aku xblik umah.. mis kat my omie n ebi.. ntah mkn ntah x.. kalo nyanyau aku kurus..siap kamu..irzuandyyyyyyy.... take ur pillow (yg busuk 2..) n titun kat luar.. huhu... erm, my hubby xblik lagi... takotnyer tido sowang2.. nak ajak ayuni tido umah lew.. (mcm ye nak..) erm, k lew, nak prepare tok blik... cya kengkawan.. luv u..mmmuah...

(pose: @ tempat zatunas, dok atas kusi ler...xleh nak menerap..hahahah)

Sunday, July 12, 2009

SElaMat PENgANTiN bAru aZRinOoR..

salam..selamat pengantin baru my sweet fwen...huhu..da kawen kawan aku yg sorang ni..cam xcaye lak..ngn askar ganas lak 2...ekekek.. but, i'm really2 sowie.. even, kamu adalah sahabat baikku..tp, apakan daya, pelajaranku lebih penting darimu...hahahahahha....weh, sowi lar no.. aku da pkai comey2 nak gi kenduri ko.. ingat nak cabut je after break.. tp, aku syok lak blaja rini.. subject mmbunuh plak2..(org kate, aku xkater lagi...) so, aku kna le bg komitmen lebey ckit..tp, skuwang2nyer, aku dapat jadi org pertama yg dpt salam n cm pp ko yg makeup tebal seinci2...hahahah...terer tol mak andam ye, tenggelam segala J...hahahah... sonok tengok kengkawan kawenni.. tp, mmg cantik lew..len dpd len..rugi tol ex ko....huhu.. dia xnmpak kecantikan ko sebenarnye.. time nikah pon, aku xleh gi...n yg pling sedey, aku xsempat lgsung nak bergambar ngn ko... sedey giler..tp, aku da swoh fiza snapkan gmbar ko bnyk2..yg aku dpt wat maseni..pic ino nak gi akad nikah.. sat ye, c at below...


comeykan...? suke lar..n 4 information, munge tu, fiza wat kot... den promote ni..sesiapa rase nak gubah munge..leh le gitau kat den..ti, den kasitau sama fiza...huhu..

erm..klah..xtau nak citer pe lagi..lets do revision 4 last lecture..chayok2..

(pose: menerap kat atas katil sambil tensen ngn semut2 yg lalu dpan aku ni.. aku mkn ape td...?)

Thursday, July 9, 2009

One MORe PApeR..

salam..haiiiyak...wah, penatnye menjawab paper titas td...80 sln.. obj plak2...tersembol bijik mate aku yg sepet nih...hihihi...(sepet ke..?) sln sume mengkompiuskan minda aku yg smmgnyer da kompius.. erk..bukan soalan, jwpan ye... maser time exam tu, leh lak aku gelak sowang2..actlly, bkn ape sebenarnye..bosan giler.. pas2, leh lak aku men msg ngn seseorg yg rapat jugak ngn aku.. ngumpat siang2..wah..jahat giler aku..time exam lak2.. mental btol... but now, aku da kat umah.. merelaxkan minda utk stdy mlmni lak.. boring rasenyer.. nobody beside me...wuuuaaa..rindunyer..nak blik cepat.. erm..teringat lak kat mamat sorang ni..bru cntct aku after 9 years, we knowing each other..ahakkkss.. wah, ye leh cri aku blik..ekeke.. xingatnye speaking..rupe2nyer nak gi france.. siap da survey winter suite..wa,bes giler...biler rasenyer aku nak gi plak ni..? wah..berangan sakan aku..ok wat? angan angan itu baik utk minda..hehe... erm.. seronokkan biler kiter tau, kiter ni jadi idol seseorang..? huhu..plik lak bunyinyer.. yes, dats da qstion.. ( juz thinking 4 few minutes..) hahahah... bes bes.. poyo plak.. ape aku mengarutnie..? tasik jomm.... da.. c ya... mmmuaahhh... luv u all..

miss him..
(pose: keadaan duduk bersila di atas katil sambil meriba komputer riba...hihi..)

Tuesday, July 7, 2009

wELCoME 2 bLoGSPoT IrmA...

salam....wah, ni pestime wat benda yg mengarut ni..actually, bender ni happen coz kaksu lar yang mengeksposkan bender ni kat aku...cam bes jek.. tp, pestime aku wat bende ni..xder lar secantik aku... hahahah.. masih comot cam aku dulu dulu.. emm..dats 7 years ago..so,abaikan.. no need 2 rmmber dat.. tp, asyik citer pasal bby..kiter sedey tau..sume bloggers dok story pasal kids yeorg..aku..? wuuuaaa...xperla, wat maseni, aku juz citer pasal life aku n my putera yang da besar pnjang 2 je lar kan..huhu..em..skunk, aku da jauh ngn kakak yg pling aku anggap cam kakak kandung aku.. (kaksu perasan kejap..) ngeh3x.. tp, betol lar..erm..sedey tinggalkan kengkawan sumer..but, both of us da plan nak men masak2 kat umah k.su ti..huhu..kasi asap itu rumah..halu sume nyamuk yg x diundang..hehe..power ke aku msak? bolehlar..chef ader.. tukang kacau kompem ader..(danish lar..sape lagi)hehe..

erm..nak story pasal my new job lah.. life aku skunk bertambah bz dengan time yg terlampau singkat tok aku spend ngn fmly aku.. actlly, xderlar xde time..but, travel jauh2 ni, mmg satu bnda yg memenatkan.. wah, lupa lak nak gi tau..aku da keje kat kpm, putrajaya..so, u'll bygkan dri s.alam ke ptrajaya..penat sih...hahah...(padahal xder lar jauh sgt pon..bru 40 km)..tp, xberbaloi.. bencinyer...cmner nak saving tok baby ni...? huhu.. skunk ni, aku masih terkontang kanting, mencari siapakah gerangan utk aku respect as a boss.. mane xnyer.. sume berebut aku yg comeynie..hahaha.. kejap kate bwh org ni, kejap bwh orgni.. las2 sekali, sume keje aku nak wat.. tp, kesian kat aku..still xder kelengkapan ict.. (asyik pinjam org punye jer..) hopefully dpt ntebook sebijik..cam bes jek, dpt ntebook sorang satu.. leh angkut blik lak2.. sape xnak..rezki jgn ditolak..hehe..

eh..sok exam ni..suke suki je dok dreamings bukan2.. haiyak.. lets study 2gether..c ya..luv u all...mmmmuaaahhh...
(pose: dengan keadaan meniarap di atas katil dan memintal-mintal rambutku yg makin panjang ni...)
54489-262-7F2EDAC9E347849676710007E794C3A0