Thursday, September 24, 2009

RayE..lAlaLA..


SALAM...SELAMAT HARI RAYA N MAAF ZAHIR DAN BATIN....


wah...da raya ke lima arini..org len sume ade kat kg lagi..aku je dok bekerja...hahahah... erm, 3 ari lagi nak raye aku da blik kedah (umah hubby aku)... cbuk mengemas, memasak, membeli ape yg patut... penat upenyer..tp, aku xrase cam pose pon 3 ari2...agaknye sebab aku terlmpau cbuk...huhu... aku dah pndai wat ketupat..suke2...mak mentua aku ajar..huh, tp, yg lawaknyer..mak mentua aku swoh wat yg kecik, coz aku bru blaja...wat utk kiter org nak makan jer... yg besar2 tu, org tempah.... berbusiness lar plak kan.. mak mentua aku ni mmg pndai masak.. sume bnda org swoh ye wat... huhu.. erm, time aku wat ketupat2, tbe2 aku teringat kat mama.. mama xpenah lupe wat ketupat iap2 kali rayer... tp, ye xpenah lak nak ajar aku... huhu... sedeynyer, pagi raye mama n papa xder... mama n papa juz raya kat kramat er... spupu aku yg len sume dtg memeriahkan rumah aku..kalox, mama n papa msti sedey n bosan... kesiannyer... xpe, taun depan kiter rayer same2 k... erm..ari raya pertama mmg org ramai dtg umah, aku pon pnat gak nak layan..tp, da dkt ptg, pin2 umah ditutup..kiter org lak nak gi beraya..huhu...sonok je gi beraya, lama xgi beraya cmnie...ngn hubby lak 2... huhu.. 1st skali kiter org gi umah maklong is, pas2 umah tok cik is..pas 2 blik... raya ke2.. kami gi umah maktok is n umah makngah is..pas2 blik..raya ke3..aku nak blik kl.. tp, aku smpat singgah umah pakcikman aku kat kpala btasm n umah cik kiah aku kat sbrg jaya... taunni bnyak gak wit raye aku kna ulur.. aku spent dlm 300, xckup upenyer..sape yg dpt wit bwok2, k.irma mintak maap lar yer...huhu...



video


Monday, September 14, 2009

~ bajU RaYA KU... ~

salam..

erm, tinggal lagi 4 ari je nak raye... arini aku last bekejer.. aku da setelkan sume keje aku..yahoo..aku leh raya ngn aman.. tp, aku sedey, taunni aku kna blik kedah..rabu ni aku dah blik..em, betapa xbesnyer aku xdpt salam makayah aku dipagi raya...hukhuk... erm, aku juz nak citer pasal baju raya aku jerk.. actully, dis year..planning nak wat pink theme.. tp, bile baju aku da siap...besar lar plak kat pinggang.. samada aku terbagi slh ukuran or aku yg da kurus....hahahha...( berat aku twon 5kg..) heheh..jgn jeles... erm, tp, aku nak tunjuk gambar baju aku x srprise lar kan... heheh...bile dah jadi cam2..aku pon xder pilihan lain..baju keje aku jadi mgsa..seb bek, aku anta tempah sekali... tp baju 2 xder lar cntik maner..so, utk aku nak cntikkan dia..aku jhit lar manik...haha..bagi berseri sikit...wakaka... so, saper rase2 nak jhit manik, leh lew bagitau kat saya..huhu...



~ duKe --> SuKe ~

salam..

ai kengkawan sume..lama aku x upd8 blog ni..bnyak bnda sebenarnye yg aku nak citer..tp, bile nak upd8 sumenyer luper..huahuahua... erm, aku sedey,last wknd aku gi kelas n lctrer return back kite orgnyer test...amatlah manyedihkan rt aku bile result aku yg teruk itu...huuuaaaa...subjek yg aku suke pon leh kantoi... pas2, ari sabtu nyer kelas, v'll ader test.. aku da siapkan toyol pagi2...coz aku mmg xstdy..tp, yg xtahannyer..lctrer aku swoh humban beg beg sume dekat depan..no paper @ all... nothing on my desk except my stationary n clculator...wua...cmner ni..? org blakang da siap sound aku, camne nak tiru kali ni...hahhahah... awku jwb je aper yg mampu... susah giler soalan.. standard exam...(DR..xder retest ke?..plz...) erm, ari2 aku balik ngn hiba..hukhukhuk...tapi, seb bek aku da promise ngn kengkawan bek aku nak bukak pose same2...ari2, kelas aku bes lewat..so, aku ponlewat..yg sedeynyer jugak..mkn kat Kadir Tom Yam, kat Ampang jek..xbesnyer korang...huaaa..huh..xbersyukur lgsung....huhu...sori ye korang... huhuhu..tp, time dpt spent time ngn korang, mmg bes...even sorang2 je membujang lagi...hhaha...tp, on dat day, kiter org sume bujang...huhu... n, ari2 aku dapat gift dri fiza..fiza gi jakarta..so, ye blikan aku n ino purse yg bagak...huhu..tp, aku nak yg ino punyer..coz kale pink... huaaaahhuaa..ino, nak nak purse 2... huh.. xpe, mmber baru kawin nye pasal...lepas pwot da kenyang,planning nak gi jejalan..las las sekali lepak kat umah ino smpai ke tengah mlm... hubby ino pon ade...bagus ler, tetibe aku rase hubby ye da baik ckit dari dulu..hahha...(jahat aku kan..?) erm, kat cni, aku ltak gmbar kami bertiga yg sempat possing b4 bukak pose..



kami
aku


ino


fiza


makanan kami




Thursday, September 3, 2009

bby kawanku...

salam...

selamat berposer..huhu..erm, lapo ler.. berbuke ni nak masak ape ye..

smlm da mkn luar.. smlm2, da masak yg pling bes...hahha..hubbyku kata ader goo masakan aku ari2..haha..berpeluh dia mkn.. cayalar irma...dah berjaya wat ye berpeluh.. haha.. aku suke.. xsabar rasenyer nak raye..tp, sedeynyer, taun ni aku kna blik kedah.. xdapat nak salam tgn mama n papa di pagi ari...n adik2ku juga xdapat nk mintak ampun kat kakak ye yg sorangnie..korang bnyak dosa ngn akak..hahaha.. em, sempena nak raya ni, aku ader order cup cake..nak bwak blik kedah n nak bagi kat mama.. kat kedah, aku wat kale hijau kuning, but, yg kl nyer, aku wat pink kuning...mesti comey..huhu..










erm, n lagi satu aku nak citer,,kawan2 aku sume da selamat melahirkan bby mereka... jap nak upload gambar bby kawan2..


baby ery iskandar bin mohd izdihar (anak boboy)


baby iman dania binti mohd azlan (anak k.su)





Baby dhiya hasya humayra binti mohd faizal (anak ayuni)


anak aku lak, bile lagi..?hehe..

54489-262-7F2EDAC9E347849676710007E794C3A0