Friday, December 31, 2010

KAJANG punye pasal....

salam 31 disember 2010...

huhu... eppy bday 2 u...eppy bday 2 u...eppy bday 2 CHE GAYAH...eppy bday 2 u....ekekek...kuang asam punye menantu...(sepak terajang di muke...) wakakak...wahh...jahatnye saya arini... cet..juz nak gitau aini bday MIL irma...even ye xbace agaknye n3 irma kalini..irma nak wish jugak...syoknye erk lahir ujung tahun ni... esok 1.1.2011, bday SIL plak...naguih tol..pndai depa merancang...huhu..so, irma nak ucapkan SEMOGA MAK PANJANG UMO (leh doakan selalu utk iswardi's family ni..), BAHAGIA NGN KAMI SUME ( xkire anak2 dan menantu, cucu cicit...), MURAH REZEKI (leh mai dtg umah kami selalu..hahahah...), CEPAT2 DAPAT CUCU YG RAMAI (kasi meriah umah n leh cari umah besaq lagi..)..AMIIINNNNNN....

ha..n3 kalini sebenarnye nak cite pasal ari Rabu yg lepas...pasai IRMA YG TERGEDIK2 NAK PEGI KAJANG WAKTU LUNCH HOUR.....ekekekek..dasyat, kutuk diri sendri..mmg pon..ni jalan citenyer,,,,

jam 12++ pm
irma : k'ana..kat kajang maner ade kedai munge erk..irma nak bli munge ketas lew..stok da abih..susahnyer nak cri...

k'ana : irma tau MCD, ye deret MCD je, lagi satu kat metro kajang yg ade parkson 2...

irma ; wooo....ok2 tau2..( dgn berbunge2 riang rt aku nak gi cepat...xsabor ni...)

jam 12.45pm
zaaaaaaasss....den bersama putih bersukaria ke kajang..xdelar jauh mane..dlm 15min smpai lew...ok fine...

jam 1.00pm
alamak...pesal lar aku dok lane kanan ni...aku nakgi metro point dulu...ish..dah pkol bper ni..japgi xsempat..dah terlanjur dok lane kanan, aku teringat nak pi tgk munge dulu..jalan 2, nak gi kedai k'ana cakap 2..aku pon kona lar kanan..rezki anak ibu, dapat parking depan2 kedai..alhamdulillah...xjauh aku jalan...cet...munge nye xder..sume munge plastik..aku pon jalan lagi pi plaza kajang..xder jugak..ampeh, aku beli reben je..then, aku jalan gi kedai buku kat sebelah..besar gaban kedai 2..aku bajet adelar benda yg aku nak..aku pon ngah mencari kayu kayan...hahahah...xder jugak...lastly aku pon cauuu...

jam 1.30pm..
grrrr...dah kol 1.30..aku xmkn lagi...twos aku ngn putih gi metro point..yaaa...ni lar destinasi aku...hoyeaaahh..smpai gak aku akhirnye..bile dah smpai cni..makan pon dah xhengat..cuci2 mata...leka lar plakkan..tgk2, oh god...dah kol 2.. aku pon blaaa...

jam 2.00pm..
aku ngn putih, otw nak blik opis...tibe2...tenenet tenenet..tenenet tenenet...wakkaka...bunyi hp aku yg dah buruk 2...ekekeke

irma : (alamak...bos aku...) elloooo...
bos : irma..irma kat mner ni...?
irma : irma kat kajang..otw nak blik opis...nape..?
bos : irmaaa..kertas maklumat irma bagi kat ct 2, salah lar...sekolah lain2, tapi item dia same...ct nak cepat 2...irma sampai kol bper..?
irma : yeke?kol 2.30 smpai kot.. adeh...'bos' leh print semula x kat pc irma..irma x tutup lagi file 2... ( mmg standard bagi aku sume org kat opis akan smpai kol 2.30 kalo lunch..hahahah..2 yg aku kaji lar..)
bos : ermmm...(aku cam ragu2 ckit...wakakak)
irma : xpelar, nanti irma swoh k'ana printkan...
bos : ok2.. byeee..

(pas2 aku dapat sms..' aku kena jumpe bos aku n bos bagitau benda 2 nak cepattttttt....) ok fineee... aku pon memecut ngn putih...insyaallah, sempat..aku jenis yg relax...hahahah...tapi,, aku xsedap rt...bunyi bos aku cakap 2, cam ye marah pon ade, cam ye bengang pon ade...last2 aku amik keputusan untuk.....CALL K'ANA...cet, xangkat..3x aku call...last2, PQA menjadi mgsa...

irma : elo pqa..pqa kat mner..? leh tolong kak irma x?
pqa : kat opis...tolong ape..?
irma : tolong printkan ' blablalbla..' kat pc kak irma..print je.
pqa : (kompius...sebab file 2 tonggang langgang dah..) ermm...cmner erkk..? pqa try tgk kat draft paper kat bwah meja 2..ade x paper yg berstapler..tolong bagi kat CT kat luar 2..pas2 k.irma nak ckp ngn dia..(pqa pon bagi hp ye n paper 2)
irma : CT...ni item yg salah 2...sori erk..irma otw ni..jalan jem nak mampossss....(aku xtipu wei...)
CT : ok...thanks...

wahhhhh...leganye rt..selesai keje aku..GOOD JOB MY SIS...PQAAAA....huhuhu...cepat2 aku type msg, gitau bos aku dah bagi...mane xnyer..sok dah nak meeting...paper baru nak prepare...wakakak...salah aku gamaknye.... (std...)

tapi..dlm rt aku xsedap lew...kang bos kate aku mengelat masuk lmbat...BOSSS...saye bukan sengaja...jalan mmg jem nak mamposs...elok aku kur pekan kajang nak masuk hway...bapak jemmm....dlm pale hotakni..dok pk, kompem xcident...SAH mmg SAH...xcident..3 bijik keter..(aku xsmpat amik gambor..) keter VIOS+HONDA CITY + HILUX....ha...amik ko..bayangkan yg HONDA CITY yg dok tgh2 tu...jadi petak beb....dasyat...huh, selesai jalan jem...tapi, helok je aku nak naik flyover kajang silk...stat blik jem..weh, giler..dah kol 2.20pm..giler camni..bos nak jumpe lak 2... aku xpuas rt..ish..aku kna amik gambor ni...bukti2 jalan jem...ha...so, skunk kite layan pic jer...


KORANG TGKNI....JEM X JEM...


CET...SIAP ADE LORI ROSAK LA PLAK....


AMPEH...ROADBLOCK UPENYER....JEM BAGAI NAK RAK...


KORANG TGK..NAK KAT SEJAM, BARU AKU SMPAI KOMPLEKS E NI...

AKHIRNYER..AKU MASUK PARKING JUGAK...BOSSS...SAYA DTGGGG...
tamatlar sudahhhh....huh..salah saper sebenarnyer...? aku tau salah aku...tapi, patut dimaafkan..aku bukan sengajaa....huhu...so, layannnzzz

Wednesday, December 29, 2010

SWITCHBOARD KAK MAS KAMPAR

SALAM..
huh,...sudah masuk kol 1 pagi..29 aribulan..hehe..n3 kalini nak citer order yg irma wat tok mlmni jer.. slalu rajin je nak wat banyak mender..tapi, ntah rini..badmood..ngantok sume ade..so, irma siapkan kakmas nye order..customer yg lain, sila tggu giliran yer...hehe..kak mas request nak kale biru 2 bijik..xpenah seumo idop wat kale biru selain pink...so, terkedu jugak..takot xcantik..tapi, bile send gambor kat k.mas...ALHAMDULILLAH, suke sangat dia..tq kak mas..tapi, dah pesan, jgn tetipu dgn itu colour..coz dlm 2 nmpak lain..hahahah..tapi, bagi den, CANTIK je...angkat bakul sndri nampak...ehehhe...so, layankan aje..sesape berminat leh lar tempah yer.. RM 27.00 je...murah tau...xder jual tempat lain murah cam gini....hehe

Sunday, December 26, 2010

KEK HARIJADIKU..


SALAM...

wah..saspen je tgk tajuk 2..nyampah tol...hahahha...bukan saspen tok korang ye..saspen tok diri sendri..nak kire ANGKAT BAKUL SENDIRI pon, btol gak..den KECIK RT sebenarnyer..nak ngadu ni...ekekek...sepertimana yg ditakdirkan...ari KHAMIS 23 DIS yg lalu kan, bday den.. tapi, i2ler..KEK nyer mane..xder org sponse pon..kate nak bagi adiah..kate nak blnja makan..tapi, KEMANA sume org2 disekeliling ku..ponat den amik cuti ari2..BOS pon tercari2 di manakah diriku...? huhu.. BEG ade kat opis..tapi TUANnyeer...? jeng jeng jeng...ha, lu pk lah sndri..ekekek.. erm..sedey jekan..dah tua2ni xde pon org nak clbr8 bday kite..wish je watper..wkaakkak...dolu2, bukan men lagi..pntang smpai je taikh 2..MAMA kompem wat party..kengkawan pon wat surprise..huh..naya je..ku ingat lagi..wat kat MCD..SURPRISE lar kan..classm8 wat kat MCD AMPANG POINT skali ngn my BFF (azrinoor)..hehe..kek punye besor..yelar, ade dlm 2kelas kot join da party..tapi, yg den bengangnyer..tau dak, den dapat ape..? dapat TISU TOILET bebbb...kuang asam tol..n my BFF plak, lagilar..dapat SERBUK KUNYIT..kotak punyelar besor depa balut...tapi, aku sgt2 lar HAVE FUN time2...even aku xdelar famous sgt mase 2..dahlar GEMOK...huh..malunye saye..( if aku terjumpe pic ni dlm album, akan diupd8kan...hehe).. erm..2 cite dolu2.. ni sejak dah tua..dah bekerja sndri.. xder sape pon nak wat party cam2..terasa cam diri sendri kena watkan..hahah.. sebenarnye, ader niat di rt nak wat doa selamat.. tapi, biaselar..kejadianku ditakdirkan di akhir tahun...so, mcm2 yg perlu disetelkan..ROADTAX, YURAN, HOLIDAY, BLIK KAMPUNG & blablabla...even MR HUBBY dpt bonus ujung taun pon, kena lar simpan..hahaha...tok mase depan anak2..(simpan ke..? ayat kompius...) huhu.. gipon..janji2 manis MR. HUBBY n adikku IRZUANDY AHMAD..terkubur begitu sahje..coz dua2 kena keje..even sabtu ngn ahad pon..wooo..masyuk 2 korang...xbagi aku adiah..siap korang..so, niatnye ditundakan pada bile2 mase yg sesuai nanti..agaknyer nak tunggu bby ni selamat dilahirkan..kang ngidam plak anak aku ni nak makan kek...hihi..ti, kite swoh TOK MAMA wat kek buah n AUNTY SU wat kek coklat...hahaha..nasibler kome... ishhh...pnjangnyer den membebel.. disebabkan xder sape nak sponser den kek even sebijik pon..den kat umah ni ha..pulun wat kek sendri...hahahah...tapi, arap maap lar ye..bukan kek tok dimakan..KEK BATU untuk dijual..so, sesape yg berminat boleh lar klik kat blog saye yang lagi satu ni... www.iriscottage.blogspot.com ,..LAYANNNZZZ.

Thursday, December 23, 2010

PUAS MENGERJAKAN INI..

SALAM..

FUHH...hahah..ni bukan rancangan fuhh tv3 ye kengkawan...heheh.. n3 ni saje nak memenuhkan mingguni dengan upd8 blog..kang xupd8, xsyok plak..saje nak tunjuk..ekekek..bukan niat nak menunjuk2 ye.so,sesape yg berkate2 tu xyah tgk pon xpe...tapi, kompem dah tertengokkan.. hehe..nak kongsi ngn uols..rutin irma di waktu mlm..lpas maghrib..if, irma x dinner kat luar..ni lar keje irma di waktumlm..menyiapkan tempahan yg diorder oleh customer2 irma.ni baru sparuh..lagi separuh ondaway..insyaallah, irma akan siapkan by dis week jugak..nantikan ye,,.tq sgt2 coz korang sume support irma...jenoh gak nak menyiapkannyer..huhu...so, sesape yg rase nk menambahkan lagi..sile2 kanlah ye...kedai bukak 24 jam sehari..hehe..k layanz...

Tuesday, December 21, 2010

SUNGAI KEMENSAH - RIANG RIA DI UJUNG MINGGU





Salam..


wah wah..lamenyer xmembebel dlm blog ni...dah seminggu xcuci..bersawang berabuk sume ade...hahahah... yeler..xder citer, nak citer ape kan..? heheh.. so, n3 kalini..irma nak cite pasal coti2 ujung minggu..hahahah...xdelar jauh mner pon..nak kate belakang umah ye jugak..ekekek.. alkisahnyer gini..dok tgh bergosip ngn my sis..SURIYATIAZLAN...hehe..poyo lak bunyinyer. tbe2 terajaklah my sis ni nak gi picnin..camner ntah tbe2 kan...lupe dah..plan dlm 3minggu lepas..so, aku pon menawarkan JOM PICNIC DI SG TEKALA SEMENYIH...kononnyer lar...kebetulan mase gi kenduri anis kat beranang, ade nmpak sgnbrd sg,tekala ni... tapi, my sis ni teringin nak gi SG. CONGKAK... huhu..dlm rt aku, best ke? seingat den cam xbest je..hahah..sori ye kaksu..n lastly, kaksu suggest picnic at SG.KEMENSAH belakang ZOO NEGARA..(seb bek bukan sg tempat pelepasan..hahahha) den pon on je..bukan ape, sebab dekat bangat ngn umah mama..leh blik umah mama..kang majuk plak mak aku 2..huhu.. planning baik punye, siap da bahgi2 barang ape nak bwak tok picnic nanti... then, kenalar gitau mama kate nak gi picnic..kang plik plak dia, aku xbalik umah..n pendek kate lagi, kecik lagi rt nyer kalo den xajak..so, ngn ringan mulutnye den bertanye, MAMA NAK JOIN IRMA PICNIC X KAT SG KEMENSAH...? huhu..ayat baik punyer..padahal ade gak dlm pale hotak denni..kot2lar kaksu xsuke aku ajak family aku ni haa..sebe salah gak..so, mama pon kate tengoklar dulu..n bile ari sabtu, sehari sebelom 2, tanye mama lagi ye nak pegi ke x..n mama pon jawab.. IKUT LAR, NGN MAKSU NGN ANAK2 NYER SEKALI..MAKSU ADE KAT UMAHNI... dgn tertelan air liur den, den takot bangat kaksu marah..yelew, satu kerabat aku sorong haaa...wakakakak....MINTAK MAAP YE KAKSU..TERLEBEY SUDAH...malu den ngn kaksu...plan nak bwak adik pompuan irma je..skali, satu lori da...hehe..kaksu kate ye xkisah..lagi ramai lagi syok..meriah ckit..ALHAMDULILLAH, aku dapat kakak cmnie...huhu..(jgn kembang ye kaksu, nanti kena ganti suar baru lak..hehe) so, mlm sabtu 2, den ngn NANA, adik pompuan saye yg manis 2..ekekeke...jalan2 di Care4...ha..jln2, iyolah..den jalan jauh giler smpai tegang urat keting ni...adehhh...semata2 nak beli ayam..hahah..bnyak lagi nak dibeli..tapi bukan saya, tu adik saye...hahha..mlm2 pon statperap ape yg perlu diperap..kakiku juga perlu diperap tok nak berjalan esok..adeh..hehe...so, bertolak lah kami di pagi ari..sume belagak cam tau jalan..padahal sorang pon xtau..hehe..pas2, adik pompuan den kate tau jalan..punyelar masuk dlm..MINYAK KETE DAH BERKELIP DAH TIME2..kang sape nak tolak ha..upenyer salah jalan da..geram je den..pas2, gi kat satu port ni..penoh la plak..pestime den gi mandi sg, siap kena booking plak kan..so, kiteorg pegi kat MINI JERAM, kire oklar tempat dia..ade gak waterfall nye..huhu..perhatian ye kengkawan, sesape rase nak gi kat cni..sediakan duit lebey yer.. range rate kat cni setiap pondok dlm rm25-rm35.. tempat bbq dlm rm20..pendek kate, korang nak sentuh ape pon kena bayor...hahahha...even kite jejak je air kat dlm sg 2..dah kena bayor sengget..hehe..skunk sume pakai wit wooo...erm..tapi, 2lar..syok mmg syok..yg xbestnyer.xder bergambor pon, even ngn family sndri, ngn kaksu....xder mkn sesame pon..xbest tol..maklumler ramai sgt budak2...5 jam kat c2, 5 jam lar yeorg berendam dlm air..jap2..meh tgk list ni ha.. AYAM 3 EKOR, UDANG 2KG, SOTONG 2KG, SOSEJ,NUGGET, SANDWICH, NASI LAUK KARI IKAN., KEK ARIJADI KU (khas utk aku dari kaksu-SEDAP GILER, sape nak TEMPAH, gitau den..) erm..pe lagi erk..2je kot..yg paling aku bengang..den penat2 berdiri bakar ayam,sotong sosej ngn udang..abih sotong den dikebas satu2..nak marah xleh..bukan ape, xsyoklar..ingatke nak mkn ramai2..tapi, 2lar...aisey..sayang btol lar...huhu..pepon, mmg best..sebab den penat...hehe...dah ar, xleh mandi..ni ayat den kat MR. HUBBY..YANG..NAK MANDI LEH, CELOP2 KAKI JE..nak tau pe ye cakap..TOKSAH DOK MENGADA2...SATGI LICIN KE APA HA...wakakak..aku kena sound baik punyer...huhu..ikut jelar..dah penat sume, dah kenyang, dah puas tonggang terbalik dlm sg tu..sume pakat2 bersiap nak balik..sebelom balik 2..AKU DAPAT ADIAH...hehehe..sempena BDAY AKU ari KHAMIS ni..23 DIS 2010...HARIJADIKU YANG KE..rahsia k..poyo je..adiah ni KAKSU yg bagi..awalnye kaksu bagi..yelarm, bukan senag nak jumpe kaksu skunk...TQ KAKSU...beg dibalas beg upenyer..ingatke baju mengandung...heheh...so, layankan aje pic2 ni...

mr hubby n me..

aku yg kelaparan...gemok giles.

anak sape ni yer...

waterfall yer..mini je..
BBQ..nyum nyum...

KEK aku..sodap sgt wei..promotni..besarni RM18..

adiah aku...

Wednesday, December 15, 2010

WEDDING ANIS (ARI SANDING)

SALAM...

HA..ni part ke 2 ye kengkawan tok wedding anis..actually, ni dah kali kedua irma bertandang umah MAKLANG HUBBY tok datangkenduri kawen..tapi, last wedding xsemeriah camni..kali ni wat pertama kalinyer irma tgk kenduri kawenikut adat negeri sembilan..rasenye ni style minang kot..siap ade tari menari ko...silat menyilat..gendang bagai..hahah..yang pling gempak..siap ade udak2 pijak kaca..dasyatnyer..takot lak mak tengok..huhu.. so, kat cni irma de upload video pijak2 kace 2..thanks MR. HUBBY, coz sume video n pic, ye yang capture..irma dok relax je..hahahha...so, layanzz....

ni lah pengantingnyer...SELAMAT PENGANTIN BARU..

ni lak, pengantin lamer...MR. HUBBY ajak duduk atas pelamin..tapi, i malu lar..huhu

ni plak, pic ngn MIL, SIL n NIA...kusi nilar jadi peneman setia, dari awal majlis,smpai abis majlis...

ni gambor ngn pengantin n MIL

ni pose konon nak tunjuk prot...hahaha video

Tuesday, December 14, 2010

BlogLarian - Blog walking anda!!


Pada sesiapa yang nak menambah trafik kat blog masing-masing bolehlah menyertai segmen ni... Bagus untuk pengguna blog baru macam aku nih... Sesiapa pun boleh buat!! Maklumat lanjut boleh dapatkan kat sini : BlogLarian

Lepas tu buat apa yang disuruh.. macam kat bawah ni!

1) Pastikan ada Banner BlogLarian

Done!!

2) Jadi Follower BlogLarian

Done!!

3) Lengkapkan Slogan "Saya suka berblogwalking kerana...." (tidak lebih 30 patah perkataan)

HUHU..supaya org leh kenal blog saya n jadi follower saya..n org leh slalu klik nuffnang saya.. n leh promot blog cottage saya...

4) Tag 3 orang rakan atau lebih
Mereka yang bertuah ialah:-
a) kaksu
b) FAIZ
c) kakzura

5) Beritahu rakan tag anda tentang BlogLarian baikk...

6) Akhir sekali Masukkan tajuk dan link en3 tadi dalam komen ini bersama tajuk blog untuk disenaraikan baikkk...

Haahh... siap dah... senang kan!!

Friday, December 10, 2010

WEDDING ANIS (AKAD NIKAH)

salam kengkawan..ha..ni janji irma kat n3 yg lepas..nak citer pasal wed anis..anis ni cousin mr.hubby...so, irma xdelar beria sgt nak bergambar ngn pengantin..hahha... tapi, kalini nak citer pasal ari akad nikah dulu.. xde citer pasal pengantin sgt pon..juz nak upd8 biase2 je..pasal irma ler yg penting...hahhahah...saje nak inteprem.. akad nikahnyer malam..so, kiterorg xnyempat nak join..dtg tok makan je..hihi..padehal dekat je pon..kat beranang..xsmpai sengah jam da smpai.. tapi, segan kot, dok lame2 kat c2, tapi xtolong ape..tolong tengok je..org taman sume cbuk dok siang bawang lar, ayam lar..macam2 lar..meriah sungguh...ari2, kiteorg dihidangkan macam2 lauk... ade sup tulang, laksa, pecal, nasi ayam..macam2 lar...lame gak kiterorg lepak kat c2..so, depa idangkan mkn2 ringan tok sesi sembang menyembang....tapi, yg wat irma geramnyer..korang tau ape yg diidangkan..tapai pulut ngn nenas...wuuuaarggghhh...sedapnye tapai dia...MIL irma kate manis giler...feberet 2.tapi apekan daya...tahan nafsu ler...geram betol2..tgklar abih pantang nanti..ku sental abis abisan...hahahhah..erm so, pelagi layan je pic2 ni k...


ni adelah diriku sekarang..gemok x..?

ngan maktok hubby

ngn mr.hubby

ha..nilah pembuka seleranyer...

Wednesday, December 8, 2010

FAUX CAKE & DECOUPAGE CLASS

SALAM...

wat kengkawan yg minat sgt ngn faux cake or decoupage...leh lar join class irma.. bagi sesape yg tinggal dekat2 ngn PUTRAJAYA or KERAMAT JAYA, boleh lar dtg sndri...n pade sesiapa ygrase cam malas nak dtg umah irma, irma leh gi umah korang..tapi, ade cas ckit lar ye...ikut tempat gak kalo irma leh pegi....so, meh tgk detail kat bawah ni...


FAUX CAKE CLASS

LOCATION : PUTRAJAYA @ KERAMAT JAYA

MASA/HARI : WEEKDAYS (8pm) & WEEKENDS (ANYTIME)

AKTIVITI : CARA2 MEMBUAT 1 SLICE FAUX CAKE + 2PCS FAUX CUPCAKE + 1 FAUX ICECREAM IN GLASS + 3PCS FAUX CHOCLATE

FEE : RM80.00/STUDENT ( MAX 4 STUDENTS)

MATERIAL : SEMUA BAHAN AKAN DISEDIAKAN + MAKAN RINGAN (HASIL KERJA BOLEH DIBAWA PULANG)

*APPOINMENT PERLU DIBUAT 2 ARI SEBELUM YE.SENANG NAK PREPARE BARANG N TAKOT2 KALO ADE HAL LAIN PLAK..SO, KITE KOMPEMKAN DULU...huhu


gambar hiasan, material akan kiter guna board or glass..


DECOUPAGE CLASS

LOCATION : PUTRAJAYA @ KERAMAT JAYA

MASA/HARI : WEEKDAYS (8pm) & WEEKENDS (ANYTIME)

AKTIVITI : CARA2 MEMBUAT DECOUPAGE

FEE : RM50.00/STUDENT ( MAX 4 STUDENTS)

MATERIAL : SEMUA BAHAN AKAN DISEDIAKAN + MAKAN RINGAN (HASIL KERJA BOLEH DIBAWA PULANG)

*APPOINMENT PERLU DIBUAT 2 ARI SEBELUM YE.SENANG NAK PREPARE BARANG N TAKOT2 KALO ADE HAL LAIN PLAK..SO, KITE KOMPEMKAN DULU...huhu....

Tuesday, December 7, 2010

RAJINNYER SAYE....

Salam...

rajinnyer saye...? huhu..aah, rajn sangat saya kalini... kalo u ol nak tau..sejak irma preggy, irma xpnah pon ke dapur tok masak memasak ni....huhu...malunyer saye...bukan ape, alah trok sgt, smpai mmg xleh nak masak..org sebelah menyebelah masak pon..dirini dah hangin satu badan.. apentah lagi time depa tumis bwg putih...rase nak ngamuk je... if teringin nak makan megi pun, terpaksa guna air panas...hihi..malas tol nak pulas api tu..mase 2, ade gak terpk..bby dlm pwotni, bby boy gamaknyer...( skunk ni pon masih blom tau jantina ye.. )

bile alah dah xde...tup2, mr. hubby bagitau..MIL+FIL+SIL+CIL+GIL nak datang..ha, ape lagi...kelam kabut kemas umah yg mmg cam tongkang yg disaluti lumut2..wakakak.. erm, ari khamis lepas, stat lar pengemudian kiterorg kat umahni..yg aku plak pening kepala, nak masak ape bile yeorg smpai nanti..9 org mau dtg..ramai 2..manelar den pndai masak bnyak2..bukannye pndai masak sgt pon..huhu..den pon dari kat opis mmg dah terpk, masak mihun jelar..blik je twos rendam mihun 2 paket..serius mmg xterpk samada cukup ke x, bagi irma mmg cukup je..pas hubby balik, ye tolong kemas umah n irma kat dapur...pecah rekod 2, pas 5 bulan baru berasap dapur 2...huhu..takot xsedap..yelar MIL n GIL mmg power bab masak memasakni.. clap2 xlalu depa nak mkn.. pas siap masak, suruh hubby rase.. hubby pon cam xcaye agak mabeles jugak rasenyer...wah, pe lagi..kembang semangkuk lar aku.kalo x, mmg mengomen je keje dia..huhu...bile depa sume smpai, den pon idang lar n sediakan jugak mkanan tambahan lain..kasi ceria ckit meja mkn 2...actually, den mmg xrase pon mihun 2 ape rase, bile terase nak gi mkn..irma pon ke depan lar..tp, sedeynyer..dah licin..tinggal minyak2 je..wuuuarrghh...kmpunan aku..hubby pon xmkn rupenyer..mmg xcukup 2 bungkus tok 10 org.. samada yeorg lapa or mmg sedap aku masak...wakakak...kena puji tau...kuikui...

so, tamat ari pertama.. ari kedua n ketiga depa kat cni..selamat lar saye,sebab ade kenduri..depa dtg mmg nak gi kenduri pon..umah MIL punye adik..hahha..satu ari, akad nikah.. ( makan sup gearbox+laksa+nasi ayam )..2 baru akad nikah je..kuikui..esoknyer kenduri lak..cam biasa lar lauk pauknyer...ti, akan ader KENDURI ANIS PART 1 & 2..huhu..n hari yeorg nak blik, irma teringin nak masak spaghetti.. dah lame xwat..rasenyer last 3 tahun lepas..2 pon, tolong2 mama je...resepi pon ingat2 lupe,bile mintak resepi kat mama, ye xbagi plak..sabr jelar... pelagi, tibai jelar, men masuk jeape yg terlintas... yg penting, mr. hubby kena rase... kalo sedap, mmg sedap lar...coz mr. hubby ni mmg cerewet dlm bab makanan ni.. kalo xsedap, mmg ye xkan mkn even tgh lapar giler pon..huhu..disebabkan rase cam takot xcukup, irma pon masak lebey ckit..rupe2nyer, satu peket spaghetti2 pon mmg da ckup bnyak..nmpak sgt lar, betapa xrajinnye aku ke dapur..ekeke..so, leh bwak gi opis sok ari,,wakaka..biler mr.hubby kate sejak irma preggy ni, irma masak sedap..terpk plak, adekah bby di dalam pwot ni bby gul...erm, tunggu jelah.. so, pe lagi..layankan aje pic ni...nyum nyum...

Monday, December 6, 2010

BARANGAN LELONG...

SALAM...

HAAA... RASE2 MINAT BARANG COTTAGE...JOM LAR LAYAN SALE...STOK TERHAD K..SO, KORANG NAK TENGOK2...KLIK KAT PIC BAWAH NI OR KLIK KAT CNI K..

Sunday, December 5, 2010

AKU KE NI...? huhu...

salam...

hihi..korang..n3 kali ni ditujukan khas utk kengkawan yg jauh di mata, dekat dihati...ceewaaah..poyo je ayat... bukan ape, sume cbuk swoh upload pic waktu irma preggy ni...hihi..malu ler..dah temook...ekekek..tapi, ttp comelllll....wah..perasan giler... ni lar pic yg pertama irma amik waktu pwot sedang nak membesor..time ni baru 4bulan++..dlm beberapa minggu yg lepas..nak gi dinner ngn hubby..tq ye sayang, amik pic yg kurang menarik...hehe...so, layankan je gambor ni...jumpe lagi nanti...

Wednesday, December 1, 2010

CITER LAME....

Salam...

maaf ye kengkawan..n3 kali ni..citer dah ditelan dek zaman....huhu...xder citer pepon..juz nak upd8 pic terkini family irma..pic ni diambil mase clbr8 ANNIVESSARY MAMA & PAPA yg ke 26th tanggal 30 JULY 2010... kiteorg juz clb8 kat HOTEL GRAND SEASON je... sepatutnyer anak2 belnja..ni parents irma yg support..hahhaha...trokkan..actually irma pon xtau bile annivessary dieorg..xpnah terpk plak nak tanyer..(ape punye anak da...huhu) but, bday yeorg irma xpenah lupe...erm..bnyk lagi picnk upload..tp, dlm hp hubby..so, ni jelar yg sempat...huhu..layanzzz...
54489-262-7F2EDAC9E347849676710007E794C3A0