Wednesday, August 24, 2011

aper ke bende wordless wednesday ni....?

assalam..gud muning...

apekah tajukkkk..? huhu.. pepagi lagi dok temenung lame..arini nak wat n3 pasal ape ye..? tetibe terbayang2 n3 blog org lain..asal ari rabu je..WW..wordless wednesday.. asal WW je, ari rabu...c'yam pon xpaham..asal yeorg suke wat WW tu...ish2..so, pepagi masuk opis..settlekan keje ckit.. then, cri maksud WW tu...wah, rupe2nyer begitu..begini maksudnyer..bile nak wat n3 ari rabu, juz tepek je gambar pepe tanpa menulis sebarang description...readers2 kena translatekan sendiri ape yg korang maksudkan dgn pic yg korang tepekkan tu...xyah membebel lar pendek kate..tapikan..dah name c'yam..mane boleh diam...hahhaah... ok2..jom kiter try..c'yam tepek gambar kat bawahni..korang teka ye ape maksud dia...hahahah...jom, layanzzz....

HAAAA...TEKALAR...

Tuesday, August 23, 2011

IRIS COOKIES....

assalam n gud muning malaysia...

hehe..lame c'yam xhapdet blog kan..sebelum ape2..c'yam nak bagi peringatan kepada EN.AYAH....xpayah cbuk2 bace ok... nanti en.ayah kutuk2 c'yam..siap jari2 en.ayah tu wat style menaip..hahahhaah... en.ayah mmg suke perli c'yam..ermm...abaikan pasal en.ayah...

skunk c'yam nak citer pasal aktiviti c'yam weekend lepas..ari sabtu cam biasa, c'yam pasti balik umah parents c'yam kat keramat..ape ntah lagi, dah 2 minggu c'yam xbalik..mama c'yam pon kompem rindu ngn bby milli...huhu...tol x MAMAAA...hehe..ari ahad petang c'yam dah gerak dari keramat.. nak tau c'yam pegi mane..? hehe.. c'yam pegi bukak pose kat puchong utk meraikan anak-anak yatim di sana... majlis ni anjuran opis c'yam.. syok wooo...makan sume sodap2.. merase jugak en.ayah nak mkn kambing bakor... time kasih pade krew2 bujang n yg xberapa nak bujang (pqa yang baru kawen)..hihi... coz yeorang lar yg cbuk2 masak bagai...besor tol pahale korang... PQA, ti k.irma nak mintak resepi sos blck pepper tu ok... en.ayah sukeeee... asyik dok sebut jer..katenyer sodaaappp... ) pqa manderem gamaknyer..hihi.. maap maap... c'yam nak mintak maap ye coz c'yam xdapat nak tolong cuci periuk belanga..coz bby milli dah terlentok dek angin malam...hehe..alasan...tapi, syukur ALHAMDULILLAH...sumenyer berjalan lancar...bebudak tu pon nmpak eppy... thn depan leh wat lagi...hehe...

k, pas balik tu..c'yam prepare plak nak wat kuih raye..rajinnye c'yam...huhu...puji diri sendiri...1st sekali c'yam wat chip choc cookies...request dpd opism8 c'yam..puan haida..hehe..tapi, c'yam nak mintak maap ye..c'yam wat kecik2 je..pas2 xler sesedap org lain punyer... manis giler plak 2... lori gula terbalik..hahha... penimbang c'yam macam xbetol ler..serius mmg xbetul..1st timbang bacaan lain, timbang balik, bacaan lain plak..adeh..kena cari lain ni..rosak resepi.. pas wat choc chip tu, c'yam nak wat choclate cookies plak...c'yam pon nengoklar resepi kat dalam majalah ....... ni..eiii..penipu punye resepi..heran giler suruh ulijadi doh, tapi...sumenyer berbutir2..camner nak uli..eiii...ke salah penimbang jugak..niler daah xboleh uli, c'yam main tambah je bahan2 lain, smpai ye boleh jadi doh...so, ape lagi..terbitlar name IRIS COOKIES ni...xtaular ape rase.. c'yam ok jer...org lain xtau ler..tapi, rase cam terlebih coklat..ade pahit2 ckit...erm..so, jom layan pics ni..p/s: en.ayah tolong jgn gelakkk....


haaa..ni ade 2 bekas,WAJIB.. satu untuk umah mama, satu untuk mil...


ni lar dia..IRIS COOKIES..xmasuk oven lagi...


Friday, August 19, 2011

BABY MILLI KE KLINIK....

assalamualaikum....

semalam xsempat nak hapdet blog... sebab semalam c'yam coti...hehe..c'yam bawak bby milli ke klinik utk checkup 4 bulan... semalam kat KK Putrajaya org xramai langsung..1st time c'yam pegi klinik. duduk2 je, trus naik no. giliran c'yam...huhu...nak bagitau betapa xder orgnyer.. tapikan, kalo nak ikutkan..kalo org xramai lar, misi2 n doktor2 kat klinik tu boleh wat keje ngn lebey detail lagi... ini idak, c'yam masuk..bukak baju bby milli n timbang je... tinggi, lilit kepala ngan ukuran bagai lagi, dia x amik pon..adoiii.. lomah den.. pas2, c'yam nak refer doktor coz kepala bby milli cam ade tumbuh bisul.. cian bby milli... bile dah jumpe doktor tu, doktor tgk je..then ye cakap amik antibiotik kat farmasi.. tu je...ish2..ye xbagitau pon, apakah bendanyer itu.. ape sebab jadik benda tu.. kalot giler..smpai c'yam nak tanye pon, dah x tertanyer... 2 ari sebelum c'yam gi KK semalam.. c'yam pegi klinik ANNUR.. doktor kate cam bisul disebabkan bby milli kuat peluh.. n ye bagi antibiotik n ubat krim.. tapi, antibiotik..c'yam mmg xbagi langsung..takot gak nak bagi..hehe.. c'yam juz sapu krim je..ALHAMDULILLAH, dah nmpak kecut ckit..cume yg belakang 2 je bonjol dia besor lagi...MIL c'yam plak kasi petua nak kecutkan benjol tu... dia suruh amik serbuk kulit jering + air..n sapu kat benjol 2..semalam en.ayah ade wat..ALHAMDULILLAH...pagi tadi nmpak surut ckit..ibu arap sangat anak ibu cepat sembuh dari benjolan2 yang xdiingini tu.. anak korang penah jadi x? xpun penah x dengar2 orang citer pasal benjol 2..? ermmm...anak ibu anak ibu....




ni pics bby milli mase kat klinik annur..kan main lagi dia..



ni plak mase kat KK Putrajaya..sian dia..ngantuk + manje

Wednesday, August 17, 2011

PAGI HARI YANG SESAK...

assalam...
huuuhhh...sesak napas den..hihi..pagi arini c'yam agak bz..hahah...cam lar org lain x bz erk..? lantak koranglar nak ckp pe.. c'yam ni bukan selalu bz pon sejak dolu2 lagi.. so, c'yam mention lar kat cni yg c'yam arini bz...huhu... nak cakap lar 2, yg c'yam rajin bekerja arini... arini pepagi lagi dah de meeting vo.. so, bos c'yam carik c'yam lar... tapi, dlm2 bz tu c'yam amatlar sakit... sakit ape..? sakit rt..huhu.. maap maap.. bukan sakit rt..sakit tuuutt... c'yam x mengeluarkan produk lagi..dah pukul bper dah.. bile c'yam nak mengepam tadi, baru 2 3 kali pam..kena panggil plak, cabut undi untuk tempat duduk baru... opis c'yam tgh renovate ni.. nak tau c'yam dapat no brape.. NO.11... huhu...no. bertuah tu.. c'yam dah xduduk skali ngn kengkawan c'yam.. c'yam duduk ngn laki orang... hahahah...pasni xleh ar nak bergosip lagi... hmmm.. nak citer pe lagi ye.... dah malas nak pk... IBU RINDU ANAK IBUUU...












Tuesday, August 16, 2011

susahnyerrr....

 assalamualaikum n gud muning....
arini nak citer pasal ape yer..? (berpk sejenak dari tadi..) tetibe teringat pasal baju raye..hihi...baju raye sape? baju raye bby milli lar..susahnyer nak mencari baju kurung dia..puas pusing..dari selangor ke kl.. dari kl ke selangor...hahahah...tahunni c'yam ingat nak pakai kaler pink or silver cam2..skali bile pegi beli baju ngn en.ayah...korang tau ye pilih kaler ape.. kaler ni haaa... adeh..x gemornye den....tapi, maleh nak bising..ikutkan jelar...c'yam pon kenalar carik baju yg sedondon ngn baju melayu dia...baju bby milli xpayah ckplar...mmg susah tol..xjumpe2..last2, c'yam kate beli kain semeter, jahit je lar...pandai ke c'yam jahit baju kurung...hahhaha....korang jgn xtau..balik 2, c'yam jahit...lengan dia jadi terbalik. dikerjakan c'yam...wakkakak...seb bek kain semeter je... xdelar rase terkilan sangat... smpai 4 pagi plak 2 c'yam jahit... soknyer dahler nak keje...disebabkan xtdo...semalam pas bukak pose, c'yam terlelap smpai pagi tadi nak bgn sahur... trok giler...mmg xsedar ape..bby milli pon, en.ayah yg tdokan... mlm td sekali je bf kan bby milli..mesti dia mintak susu, c'yam xsedar..kesian bby milli...hmmm... so, jom layan pics bby milli... timeni mase bukak pose kat kyros kebab,pkns s.alam... tempat lain sume full... cian kami...


bby milli pakai wristband aunty za bagi..tq aunty za...

Monday, August 15, 2011

BAKING TIME...

Assalam...

n3 yang kedua...hihi..malas nak menstresskan diri biler nampak muke C DIA...aku menyampah giler...hahahah...maap maap... ermm..jom layan aktiviti c'yam ngn bby milli ari 2...ari sabtu ari2 c'yam xbalik KL pon.. coz en.ayah baru balik keje malam n mlm 2 pon en.ayah kena OT malam jugak... so, en.ayah membuta sari suntuk..huhu..biler en.ayah dibuai mimpi disiang ari.. c'yam n bby milli ape lagi...jalankan projek terbengakalai lar...hahahah...ingat x post ni haaaa.... ermm.. yang mengatakan c'yam nak wat cupcake untuk dimakan..hehe..tapi, bukanlar cupcake saje..macam2 leh wat kan...so, c'yam dah pon membuat rembatan ari selasa yang lepas kat JJ Equine..huhu.. suke yang amat sangat... TQ en.ayah kerana telah meluluskan..hihi..excited giler nak gune..tapi..tgklar, bper ari punye tergendala nak wat..sumenyer sebabbb...C COMEL tuuu....oooppss..xbaik salahkan bby milli..hehe.. so, ari2 2 jenis masakan c'yam wat.. 1 st tu c'yam wat puding roti + jelly strawberry + buah laici...nyum nyumm...sodap..ade gi dlm peti ais.. 2 org makan, mane abis.. pas2 c'yam wat plak muffin nestum.. huhh, ni c'yam sorang je yg makan.. c'yam makan 2 bijik je.. yg balance, c'yam anta umah bby sitter milli..kasi budak2 tu makan.. maklumler xpose..hehe...arap2 suke lar yer..even dah sejuk..so, jom layankan pics ni...

ni lar barang g dirembat di JJ... oven n mixer..


ni plak muffin nestum yang belum dibakar.. (yg dah bakar xsempat nak amik..)

Mintak Maap D'AMORITA

assalamualaikum n selamat pagi....

haaaa...pagi2 dah mintak maap kat orang...bagus2..setelah beberapa ari x bersiaran..broadband agak bengong..kejap ok kejap x ok..skunk da smpai opis, barular leh menghapdet blog..tapi..MUKA BUKU...no no no..xleh bukak di opis ye..last week c'yam ade terbaca kat email...bahawasanya, customer c'yam telah mengeluh kerana barang yang diordernye sudah 4 bulan xdipos2...huhu..skunk dengan muka xmalunyer.. c'yam nak mintak maad pade customer c'yam, D'AMORITA...ye order signage ASSALAMUALAIKUM... dah wat payment dah pon... rita order mase c'yam belom bersalin lagi..so, mase ye order tu, c'yam juz sempat prepare background saje...yang kale itam 2.. pas2 ngan + xlaratnye asyik ulang alik sepital, c'yam mintak EOT kat rita pas c'yam bersalin.. betapa baiknye rita ni, dia ok jer... c'yam kate dlm pantang, insyaallah c'yam buat...tapi..bile dlm pantang..banyak plak pantang larangnyer.. sume benda xleh buat.. tambah benda yg kite nak guner 2, beracun n bahan kimia dia kuat..bukan pe, kalo wat ni..tgn c'yam, baju c'yam pepaham jelar..kompem melekat2 kaler tu.. so, dipantangkan coz takut effect kat baby tetambah lagi c'yam tgh BF.. ade kena mengena ke kengkawan.. MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MERAWAT ye kengkawan...so, c'yam mintak EOT yg ke 2 kat rita..kononnye lepas abis pantang...rita ok jer lagi..sabar ye level no. 2 dah kot...hihi..pepandai je c'yam ni..biler dah abih pantang, haaa...macam2 jadik..n macam2 aktiviti luaran..dalam mase tu, c'rita banyak kali tanyer kot...pe lagi c'yam pon kelamkabut ler..mane nak jage baby, mane nak wat keje umah..mmg tunggang langgang lar jadinyer..last2 baru ler terbukak pintu rt nak wat bagi siap..iaitu sebulan yang lepas....kalo korang nak tau, signage ni dah sebulan dah siap...tapi..mase yg xtentu dan juge urat ingatan mane ntah yg dah putus..baru arini c'yam kelamkabut nak pos...kesian C'RITA kite... irma xtau nak cakap ape atas kesabaran C'RITA... tuhan je yg membalasnyer.. di sini irma nak mohon maaf secara terbuka kerana mengambil tindakan sambil lewa saje atas tempahan c'rita..mungkin disebabkan tgn ni dah lame xmelukis..dah kejunggg... arap2, lepasni irma boleh start melukis balik, kalo tiada gangguan  C COMEL IBU tu...huh, mmg xboleh watper kalo ade anak ni..kena ade depan mate dia 24 jam..nak masak pon, kena angkut ke dapur.. irma arap C'RITA dapat maafkan irma yer..n hopefully, C'RITA puas rt ngn hasilnyer...n TQ tu KAK GEE, coz tolong irma dalam kes ni... jasamau dikenang...mmmmuaaahhh....

haaaa...ni lar dia..bukan besor mane pon kan..tapiii...BERZAMANNN...

Tuesday, August 9, 2011

layankan ajer...

assalamualaikum...

waaahh...dah 3 ari c'yam (aku ler 2) xhapdet blog...pagi tadi c'yam pegi wat gigi..tapi, kes ni nanti kite citer lain.. skunk nak citer pasal last weekend..hehe.. c'yam,en.ayah n bby milli mmg berhasrat nak gi jejalan..tapi, xtau nak gi mane..gi pon poket agak kosong...hahhaah...cam biase, every weekend c'yam akan balik keramat untuk jumpe mama n papa tersayang..wajib balik..kalo x balik, kompem rase terkilan..kalo xbalik 2, sebab en.ayah lar ye...heheh..

c'yam pon siap2kan bby milli n diri c'yam..en.ayah tolong siapkan diri sendiri lar ye..selalunye, c'yam akan siapkkan bby dulu..coz, kalo c'yam siap dulu..kompem c'yam kena salin baju 2x..hihi...bukan pe, c'yam selalu FLYkan bby milli kat shower je..so, pepaham jelar..kompem basah lencun..bile c'yam dah siap comey2, c'yam pon pe lagi..."sayang..sayang x bawak kamera ke..?" erm...x..kate en.ayah.. eiii....bengangnyer aku...aku dah pkai comey2 ni xpaham ke..ofkos lar aku nak shoot2 ngn bby milli nanti.. c'yam tau, mesti en.ayah bengang ngan c'yam sebab c'yam siap lmbat..2 yg ye saje xnak bawak KAMERA BESAR dia tu...hahahahh...bile dah kuar, c'yam kecik rt ler..pas2, c'yam pon kuarkan lar HENPON PINJAM nak amik gambar bby milli...mase 2, en.ayah yang dukung bby milli...pas2, korang nak tau sape yg posing lebey.. EN.AYAH lewww...hahhahahah...2lar, org swoh bwak kamera xnak..kan da kempunan nak amik gmbar..hikhik..perasan je en.ayah, ibu nak amik gambar anak ibu lar...(kejadian berlaku di hadapan lif depan umah)

k..kami pon gerak lar ke KL..cakap ngn en.ayah..jom midvalley... erm..en.ayah menyangkal tros n en.ayah kate gi KLCC je, dekat ckit nak blik bukak pose kang..tol gak..mase 2 da kol 4ptg da pon..so, JOM KLCC... wahhh..ade baby fair kat Isetan..murah2 wooo...sesape nak gi leh le..smpai 28hb ni kot...erm..pas2kan..mase jejalan 2..kami jumpe BUNGA IRIS... hihi...eppy bangat...xtau nape..kami jumpe kat kedai CRABTREE & EVELYN.. kedai2 ni jual perfume n body care.. ala2 bodyshop lar kan..so, pe lagi..siap bergambar ko..POYO giler... c'yam penah tgk bunge iris ni..tapi, c'yam xtau baunye camner...so, c'yam pon mentesting lar...agak wangi..tapi, bau dia keras ckit.. c'yam berkenan ngn bau lily... wangiiii... 2nd bby gurl, nak bubuh name lily lar 2..hahahha...ayat xbleh bla... no no no... wajib ade IRIS... akan dipanjangkan sehingga anak cucu cicit..pendek kate ade keturunan IRIS...hehe...so, jom layan pic2s ni...

tgk..sape yg posing lebey...?

suke anak ibu...

kat belakang 2, nampak x bunge IRIS...

umah kampung dalam KLCC...hehe

Friday, August 5, 2011

Photoshoot Jommm..

assalam n selamat pagi...

lewat arini aku menghapdet blog...datang opis pepagi tadi, terlelap sekejap dlm sejam... hehe..teruknyer saye sebagai pekerja kerajaan... aku terbangun pon, sebab BOS aku tetibe datang.. xpenah datang tempat aku pepagi..arini plak dia dtg...seriously, b4ni, selama aku keje dah 2 tahun kat cni, ni lar pestime aku tdo di pagi ari..hihi..ngantok tahap gaban..tdo lewat.. kol 2pagi, c kecik 2 bangun..kol 4 dah kena bangun sahur...xtdo2 smpai lar dtg opis td....hehe....

erm, ari2..maksu nana (adik aku) dtg umah....so, petang tu ajak en.ayah n maksu nana gi photoshoot area putrajaya....heheh..dah  nak maghrib dah time ni...so, pic pon xbper cantik...jom layan pics kami sekeluarga... en.ayah kate, ibu jadi IBU ROCK (dok terkangkang)...hahahahah...

anak ibu pakai headband ibu buat sendiri...hehe











Thursday, August 4, 2011

BILE DIA TAUUU...

assalamualaikum again....


n3 ke 2 utk hari ini...hehe..even arini ibu xmasuk opis..tapi, ibu kena anta awak jugaklar sayang..ade sebab ye..hehe..lagi sengah jam nak amik bby milli dah..ibu rindu awakkk....xsabar nak main2 ngn awak..dgr sore awakkk...bile ibu rindu..ibu mesti tgk enset ibu...pnoh gambar awak..penoh video2 awak..

sume ibu2 pon mesti cam aku kan..sape yg xsayang anak wooo..kalo dipikirkan, selalu je ckp ngn en.ayah..kan bagus kalo en.ayah gaji rm10k..nak dok umah je..jage anak..sambil2 tu, boleh wat bisnes kecil kecilan..ni dahlar dok umah menumpang..kan bagus kalo dapat duduk umah idaman...huih.besarnyer arapan..dgn lahirnye c kecil ibuni..ALHAMDULILLAH, idop kami makin BAHAGIA, REZEKI pon bertambah...en.ayah pon dah nek pangkat..walaupun blom sampai level exec..kami bersyukur, setelah 5tahun servis bulan feb ari2 ..dapat gak ye hasilnyer..kilang en.ayah adiahkan loket emas n naikkan pangkat ye sebagai senior tech..bile dah naik pangkat 2, gaji pon naik lar...ALHAMDULILLAH...rezeki anak namenyer..hehe...

erm..jom kite layan video bby milli ni..syok2 tgh main ngn dia, BILE DIA TAUUU ade kamera..haaa..saksikan..
video

APE PLAN DI BULAN PUASA NIII...?

assalamualaikum...

selesai sudah satu paper..ade gi satu blom lepas..hahah...arini mmg xde semangat langsung...PUNCA..? aku dan en.ayah je yang tau..keciwaaa..penantian satu penyeksaan..hehe..poyos jek bunyinyer..erm..bulan puase ni banyak benda yg aku pk nak buat..sampai en.ayah penah kate..PULON...SEMUA BENDA ANG NAK BUAT..hahah..ayat spontan..tapi sumenyer tertangguh tangguh..adeh..bukan pe, sume benda yg aku nak wat..sumenyer kena beli barangnyer dulu..erm korang nak tau apenyer..jom tgk list ni... 
BULAN PUASA NI AKU PLAN NAK BUAT..

CUPCAKE YANG BOLEH DIMAKAN- tapi xde oven..so, aku tgh tunggu weekend ni nak gi beli oven + barang2 nak wat cupcake..sebenarnye baru nak mencube..kalo jadi ALHAMDULILLAH..kalo xjadi..diam2 sudah..hahahaha...

BAJU SKIRT BABY MILLI - dah lame aku plan nak jahit, tapi xterjahit2..nak bagi bby milli pkai waktu raye nanti..hehe..aku takot gak sebanrnye nak jahit, coz xpenah jahit baju, baju sndri pon anta kat orang..tapi nak try jugak,,kena beranikan diri...hihi..

hehe...2 item tu jelah yang aku nak buat...plan cam besar je kan..arap2 menjadilar kan...kalo dah tibe waktu rajin nanti, aku akan tunjukkan asilnyer..xkisah lar jadi ke x, sekurang2nyer aku mencuba...korang sume doa2kan lar ye...

korang leh suggestkan x, oven mane yg elok n ekonomi..hihi

Wednesday, August 3, 2011

SEPI DI PAGI HARI, BERBUNYI DI MALAM HARI...

ASSALAM....

hehe...apekah tajuk itu...? hihi..aku pon xpaham...sejak 2 3 arini..asyik upd8 blog je pepagi..tapi, pagini...senyap je kan...ni baru nak start menaip...arini aku cuti tanpa rekod..hehe..budak sekolah mmg camni...asyik cuti keje je...orang belaja, cbuk nak keje, org keje cbuk nak belaja....camni lar jadinyer...arini aku exam..paper BI...examnyer pertang...so, pagi tadi aku kelamkabut ke opis coz nak print slip exam..ari2 da print, mane plak letaknye..akukan suke letak barang merata-rata...dgn xstudy lagi..ngn nak anta bby milli kat umah mama lagi..adeh..ponat2..dalam exam tadi, aku ngantuk giler..pas2, leh plak clap mase..exam 2 jam sengah..aku dok pk 2 jam je..kelam kabut lar aku..isi jadi kurang..grammar aku xyah cakap ler..tunggang langgang..hahaha...aku pon heran kenapa lagi 15minit nak abih mase..(mase khayalan aku) boleh lagi org lain keluar masuk..selalukan lagi 15minit nak abis mase, xleh keluar dah..bile aku terbangun dari khayalan, baru aku sedar, ade mase lagi setengah jam lebih...adeh...ngantok punye pasal...rugi2..nak tambah idea, jangan arap...hahhaha....so, aku pon siapkan mane xsiap lagi...exam tadi wat report writing 7 pages.. aku wat 5 pages je..hihi..aku kan budak pandai..pandai2 sendiri sebenarnye..erm..klah, nak blik sudaaa...mama n papa pon dah gi terawih...aku pon nak blik awal..sok kna bgn awal..MASAK dan MASAK..hehe..(baru dapt icon baru kat blog ni...so, dipraktikkan..hehe) 

Tuesday, August 2, 2011

BILE BABY MILLI DUDUK DLM CAR SEAT...

assalam...
hehe..xde citer per..juz nak tepek gambor c kecik ni biler dok dlm kete...hehe






54489-262-7F2EDAC9E347849676710007E794C3A0