Friday, December 31, 2010

KAJANG punye pasal....

salam 31 disember 2010...

huhu... eppy bday 2 u...eppy bday 2 u...eppy bday 2 CHE GAYAH...eppy bday 2 u....ekekek...kuang asam punye menantu...(sepak terajang di muke...) wakakak...wahh...jahatnye saya arini... cet..juz nak gitau aini bday MIL irma...even ye xbace agaknye n3 irma kalini..irma nak wish jugak...syoknye erk lahir ujung tahun ni... esok 1.1.2011, bday SIL plak...naguih tol..pndai depa merancang...huhu..so, irma nak ucapkan SEMOGA MAK PANJANG UMO (leh doakan selalu utk iswardi's family ni..), BAHAGIA NGN KAMI SUME ( xkire anak2 dan menantu, cucu cicit...), MURAH REZEKI (leh mai dtg umah kami selalu..hahahah...), CEPAT2 DAPAT CUCU YG RAMAI (kasi meriah umah n leh cari umah besaq lagi..)..AMIIINNNNNN....

ha..n3 kalini sebenarnye nak cite pasal ari Rabu yg lepas...pasai IRMA YG TERGEDIK2 NAK PEGI KAJANG WAKTU LUNCH HOUR.....ekekekek..dasyat, kutuk diri sendri..mmg pon..ni jalan citenyer,,,,

jam 12++ pm
irma : k'ana..kat kajang maner ade kedai munge erk..irma nak bli munge ketas lew..stok da abih..susahnyer nak cri...

k'ana : irma tau MCD, ye deret MCD je, lagi satu kat metro kajang yg ade parkson 2...

irma ; wooo....ok2 tau2..( dgn berbunge2 riang rt aku nak gi cepat...xsabor ni...)

jam 12.45pm
zaaaaaaasss....den bersama putih bersukaria ke kajang..xdelar jauh mane..dlm 15min smpai lew...ok fine...

jam 1.00pm
alamak...pesal lar aku dok lane kanan ni...aku nakgi metro point dulu...ish..dah pkol bper ni..japgi xsempat..dah terlanjur dok lane kanan, aku teringat nak pi tgk munge dulu..jalan 2, nak gi kedai k'ana cakap 2..aku pon kona lar kanan..rezki anak ibu, dapat parking depan2 kedai..alhamdulillah...xjauh aku jalan...cet...munge nye xder..sume munge plastik..aku pon jalan lagi pi plaza kajang..xder jugak..ampeh, aku beli reben je..then, aku jalan gi kedai buku kat sebelah..besar gaban kedai 2..aku bajet adelar benda yg aku nak..aku pon ngah mencari kayu kayan...hahahah...xder jugak...lastly aku pon cauuu...

jam 1.30pm..
grrrr...dah kol 1.30..aku xmkn lagi...twos aku ngn putih gi metro point..yaaa...ni lar destinasi aku...hoyeaaahh..smpai gak aku akhirnye..bile dah smpai cni..makan pon dah xhengat..cuci2 mata...leka lar plakkan..tgk2, oh god...dah kol 2.. aku pon blaaa...

jam 2.00pm..
aku ngn putih, otw nak blik opis...tibe2...tenenet tenenet..tenenet tenenet...wakkaka...bunyi hp aku yg dah buruk 2...ekekeke

irma : (alamak...bos aku...) elloooo...
bos : irma..irma kat mner ni...?
irma : irma kat kajang..otw nak blik opis...nape..?
bos : irmaaa..kertas maklumat irma bagi kat ct 2, salah lar...sekolah lain2, tapi item dia same...ct nak cepat 2...irma sampai kol bper..?
irma : yeke?kol 2.30 smpai kot.. adeh...'bos' leh print semula x kat pc irma..irma x tutup lagi file 2... ( mmg standard bagi aku sume org kat opis akan smpai kol 2.30 kalo lunch..hahahah..2 yg aku kaji lar..)
bos : ermmm...(aku cam ragu2 ckit...wakakak)
irma : xpelar, nanti irma swoh k'ana printkan...
bos : ok2.. byeee..

(pas2 aku dapat sms..' aku kena jumpe bos aku n bos bagitau benda 2 nak cepattttttt....) ok fineee... aku pon memecut ngn putih...insyaallah, sempat..aku jenis yg relax...hahahah...tapi,, aku xsedap rt...bunyi bos aku cakap 2, cam ye marah pon ade, cam ye bengang pon ade...last2 aku amik keputusan untuk.....CALL K'ANA...cet, xangkat..3x aku call...last2, PQA menjadi mgsa...

irma : elo pqa..pqa kat mner..? leh tolong kak irma x?
pqa : kat opis...tolong ape..?
irma : tolong printkan ' blablalbla..' kat pc kak irma..print je.
pqa : (kompius...sebab file 2 tonggang langgang dah..) ermm...cmner erkk..? pqa try tgk kat draft paper kat bwah meja 2..ade x paper yg berstapler..tolong bagi kat CT kat luar 2..pas2 k.irma nak ckp ngn dia..(pqa pon bagi hp ye n paper 2)
irma : CT...ni item yg salah 2...sori erk..irma otw ni..jalan jem nak mampossss....(aku xtipu wei...)
CT : ok...thanks...

wahhhhh...leganye rt..selesai keje aku..GOOD JOB MY SIS...PQAAAA....huhuhu...cepat2 aku type msg, gitau bos aku dah bagi...mane xnyer..sok dah nak meeting...paper baru nak prepare...wakakak...salah aku gamaknye.... (std...)

tapi..dlm rt aku xsedap lew...kang bos kate aku mengelat masuk lmbat...BOSSS...saye bukan sengaja...jalan mmg jem nak mamposs...elok aku kur pekan kajang nak masuk hway...bapak jemmm....dlm pale hotakni..dok pk, kompem xcident...SAH mmg SAH...xcident..3 bijik keter..(aku xsmpat amik gambor..) keter VIOS+HONDA CITY + HILUX....ha...amik ko..bayangkan yg HONDA CITY yg dok tgh2 tu...jadi petak beb....dasyat...huh, selesai jalan jem...tapi, helok je aku nak naik flyover kajang silk...stat blik jem..weh, giler..dah kol 2.20pm..giler camni..bos nak jumpe lak 2... aku xpuas rt..ish..aku kna amik gambor ni...bukti2 jalan jem...ha...so, skunk kite layan pic jer...


KORANG TGKNI....JEM X JEM...


CET...SIAP ADE LORI ROSAK LA PLAK....


AMPEH...ROADBLOCK UPENYER....JEM BAGAI NAK RAK...


KORANG TGK..NAK KAT SEJAM, BARU AKU SMPAI KOMPLEKS E NI...

AKHIRNYER..AKU MASUK PARKING JUGAK...BOSSS...SAYA DTGGGG...
tamatlar sudahhhh....huh..salah saper sebenarnyer...? aku tau salah aku...tapi, patut dimaafkan..aku bukan sengajaa....huhu...so, layannnzzz

1 comment:

Huszaini said...

assalammualaikum tuan tanah


Anda dijemput sila lihat sini

http://amrafahan.blogspot.com/p/jom-berkelah.html

54489-262-7F2EDAC9E347849676710007E794C3A0