Tuesday, December 21, 2010

SUNGAI KEMENSAH - RIANG RIA DI UJUNG MINGGU





Salam..


wah wah..lamenyer xmembebel dlm blog ni...dah seminggu xcuci..bersawang berabuk sume ade...hahahah... yeler..xder citer, nak citer ape kan..? heheh.. so, n3 kalini..irma nak cite pasal coti2 ujung minggu..hahahah...xdelar jauh mner pon..nak kate belakang umah ye jugak..ekekek.. alkisahnyer gini..dok tgh bergosip ngn my sis..SURIYATIAZLAN...hehe..poyo lak bunyinyer. tbe2 terajaklah my sis ni nak gi picnin..camner ntah tbe2 kan...lupe dah..plan dlm 3minggu lepas..so, aku pon menawarkan JOM PICNIC DI SG TEKALA SEMENYIH...kononnyer lar...kebetulan mase gi kenduri anis kat beranang, ade nmpak sgnbrd sg,tekala ni... tapi, my sis ni teringin nak gi SG. CONGKAK... huhu..dlm rt aku, best ke? seingat den cam xbest je..hahah..sori ye kaksu..n lastly, kaksu suggest picnic at SG.KEMENSAH belakang ZOO NEGARA..(seb bek bukan sg tempat pelepasan..hahahha) den pon on je..bukan ape, sebab dekat bangat ngn umah mama..leh blik umah mama..kang majuk plak mak aku 2..huhu.. planning baik punye, siap da bahgi2 barang ape nak bwak tok picnic nanti... then, kenalar gitau mama kate nak gi picnic..kang plik plak dia, aku xbalik umah..n pendek kate lagi, kecik lagi rt nyer kalo den xajak..so, ngn ringan mulutnye den bertanye, MAMA NAK JOIN IRMA PICNIC X KAT SG KEMENSAH...? huhu..ayat baik punyer..padahal ade gak dlm pale hotak denni..kot2lar kaksu xsuke aku ajak family aku ni haa..sebe salah gak..so, mama pon kate tengoklar dulu..n bile ari sabtu, sehari sebelom 2, tanye mama lagi ye nak pegi ke x..n mama pon jawab.. IKUT LAR, NGN MAKSU NGN ANAK2 NYER SEKALI..MAKSU ADE KAT UMAHNI... dgn tertelan air liur den, den takot bangat kaksu marah..yelew, satu kerabat aku sorong haaa...wakakakak....MINTAK MAAP YE KAKSU..TERLEBEY SUDAH...malu den ngn kaksu...plan nak bwak adik pompuan irma je..skali, satu lori da...hehe..kaksu kate ye xkisah..lagi ramai lagi syok..meriah ckit..ALHAMDULILLAH, aku dapat kakak cmnie...huhu..(jgn kembang ye kaksu, nanti kena ganti suar baru lak..hehe) so, mlm sabtu 2, den ngn NANA, adik pompuan saye yg manis 2..ekekeke...jalan2 di Care4...ha..jln2, iyolah..den jalan jauh giler smpai tegang urat keting ni...adehhh...semata2 nak beli ayam..hahah..bnyak lagi nak dibeli..tapi bukan saya, tu adik saye...hahha..mlm2 pon statperap ape yg perlu diperap..kakiku juga perlu diperap tok nak berjalan esok..adeh..hehe...so, bertolak lah kami di pagi ari..sume belagak cam tau jalan..padahal sorang pon xtau..hehe..pas2, adik pompuan den kate tau jalan..punyelar masuk dlm..MINYAK KETE DAH BERKELIP DAH TIME2..kang sape nak tolak ha..upenyer salah jalan da..geram je den..pas2, gi kat satu port ni..penoh la plak..pestime den gi mandi sg, siap kena booking plak kan..so, kiteorg pegi kat MINI JERAM, kire oklar tempat dia..ade gak waterfall nye..huhu..perhatian ye kengkawan, sesape rase nak gi kat cni..sediakan duit lebey yer.. range rate kat cni setiap pondok dlm rm25-rm35.. tempat bbq dlm rm20..pendek kate, korang nak sentuh ape pon kena bayor...hahahha...even kite jejak je air kat dlm sg 2..dah kena bayor sengget..hehe..skunk sume pakai wit wooo...erm..tapi, 2lar..syok mmg syok..yg xbestnyer.xder bergambor pon, even ngn family sndri, ngn kaksu....xder mkn sesame pon..xbest tol..maklumler ramai sgt budak2...5 jam kat c2, 5 jam lar yeorg berendam dlm air..jap2..meh tgk list ni ha.. AYAM 3 EKOR, UDANG 2KG, SOTONG 2KG, SOSEJ,NUGGET, SANDWICH, NASI LAUK KARI IKAN., KEK ARIJADI KU (khas utk aku dari kaksu-SEDAP GILER, sape nak TEMPAH, gitau den..) erm..pe lagi erk..2je kot..yg paling aku bengang..den penat2 berdiri bakar ayam,sotong sosej ngn udang..abih sotong den dikebas satu2..nak marah xleh..bukan ape, xsyoklar..ingatke nak mkn ramai2..tapi, 2lar...aisey..sayang btol lar...huhu..pepon, mmg best..sebab den penat...hehe...dah ar, xleh mandi..ni ayat den kat MR. HUBBY..YANG..NAK MANDI LEH, CELOP2 KAKI JE..nak tau pe ye cakap..TOKSAH DOK MENGADA2...SATGI LICIN KE APA HA...wakakak..aku kena sound baik punyer...huhu..ikut jelar..dah penat sume, dah kenyang, dah puas tonggang terbalik dlm sg tu..sume pakat2 bersiap nak balik..sebelom balik 2..AKU DAPAT ADIAH...hehehe..sempena BDAY AKU ari KHAMIS ni..23 DIS 2010...HARIJADIKU YANG KE..rahsia k..poyo je..adiah ni KAKSU yg bagi..awalnye kaksu bagi..yelarm, bukan senag nak jumpe kaksu skunk...TQ KAKSU...beg dibalas beg upenyer..ingatke baju mengandung...heheh...so, layankan aje pic2 ni...

mr hubby n me..

aku yg kelaparan...gemok giles.

anak sape ni yer...

waterfall yer..mini je..
BBQ..nyum nyum...

KEK aku..sodap sgt wei..promotni..besarni RM18..

adiah aku...

5 comments:

mrsdjones said...

Salam Irma,
Saya dari blog larian, rumah 144. Cantik blog ni. Btw, baju purple long sleeve awak pakai tu kan, saya pon ada satu! hehe.. Btw, nice handbag!

p/s: I am 7 months pregnant! Kebetulan sungguh ya. Happy pregnancy to you!

Redjambu~
Mrs Djones' Journey

Sue*SuriYati said...

cantek beg..bleh pinjam...hehe

faiez said...

wah....larat sungguh ibu mengandung ke sana sini...hihi

aku said...

haah nie tgk gambo irma dah macam belinda dah ha..ha.. pss linda jgn marah..

irm@wadi said...

mrsdjones- thanks ye visit blog irma..semoga anak mrsdjones comel2 nanti..huhu

kaksu-ha, nak pinjam..? mane boleh..bruk cku nmenyer..ekeke..

faeiz- haaa..2ler.bby ni nk pi tmpat sjuk2 jer..pi pntai ye xmau..hahaha..

krol-ceett..yeke krol? pwot je kot same..hahaha...

54489-262-7F2EDAC9E347849676710007E794C3A0